România a apărut ca stat, condus de Alexandru Ioan Cuza, în 1859, prin unirea dintre Moldova și Țara Românească, păstrând autonomia și statutul de stat tributar față de Imperiul Otoman, pe care-l aveau cele două principate. A fost recunoscută ca țară independentă 19 ani mai târziu. În 1918, Transilvania, Bucovina și Basarabia s-au unit cu România formând România Mare sau România interbelică, care a avut cea mai mare extindere teritorială din istoria României (295.641 km2).
."Ne dorim sa fim ghidul de succes in calatoria ta plina de experienta frumoase, vă conectăm la adevărata Românie într-un mod ca nimeni altul. O mulțime de locuri de care călătorii se îndrăgostesc: Carpații, Dunărea şi uimitoarea ei Deltă, dar și minunatele oraşe vechi, cum sunt Sibiul, Sighișoara, Brașov, Iași, Bucureştiul plin de viață, dar și de contraste, sau bogata noastră moştenire latină şi bizantină, ilustrată, de exemplu, de mănăstirile pictate într-o manieră unică. "Oxentia Tourism, ghidul de succes in calatoria ta!
Sarmizegetusa Regia – capitala statului dac În apropierea satului Grădiștea Muncelului, județul Hunedoara, locul este o atracție turistică deoarece este compus din trei părți: așezare civilă, cartiere amplasate pe mai multe terase și zona sacră.
Râșnov este un oraș în județul Brașov, Transilvania, România. Se află în sud-vestul Depresiunii Brașovului, la 15 km de municipiul Brașov, pe cursul râului Ghimbășel, la 650 m altitudine. Localitatea numără în prezent aproximativ 16.000 locuitori. Stema orașului reprezintă un scut cu trei trandafiri. Situat în centrul țării, în partea superioară a Țării Bârsei, la poalele masivului Postăvaru, la mică distanță de Munții Bucegi și Piatra Craiului și la capătul nordic al culoarului (trecătorii) Rucăr, Bran și Cheia Predeal, orașul Râșnov păstrează de peste veacuri același iz istoric al unui burg prosper.
Cetatea Râşnov străjuiește străvechiul Oraș al Rozelor și este unul dintre cele mai frumoase și mai vizitate monumente din județul Brașov. Se numără printre cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea. În secolul al XVII-lea, interiorul cetăţii a fost organizat ca o mică aşezare cu locuinţe, şcoală, capelă și fântână, putând astfel asigura traiul cvasinormal al populaţiei pe termen lung. CETATEA DACICĂ Pe Dealul Cetăţii, cercetările arheologice au demonstrat existenţa unor elemente de fortificaţie încă din epoca bronzului. Sistemul defensiv consta din 3 şanţuri şi tot atâtea valuri de apărare, plasate în punctul vulnerabil, adică spre Est. Fortificaţia dacică este anterioară cuceririi Daciei de către romani şi pare a-şi afla sfârşitul în preajma războaielor dacice.
Mănăstirea Voroneț – Capela Sixtină a Estului Complex monahal medieval din satul Voroneț care a devenit obiectiv turistic datorită culorilor deja celebre precum „Albastrul de Voroneț” și imaginilor pictate. Este un important centru de credință și cultură din Moldova. Citeşte întreaga ştire: Top 35 cele mai frumoase locuri de vizitat din România
Cetatea Sighişoara “cea mai frumoasă şi mai bine păstrată cetate orăşenească din Transilvania” a primit de-a lungul timpului apelative ca “Perla Transilvaniei”, “Mărgaritar al Transilvaniei”, “Nürnberg transilvănean”. Sighişoara este şi astăzi un veritabil oraş-muzeu, oferind vizitatorului modern şansa de a realiza o întoarcere în timp, în atmosfera medievală de acum câteva sute de ani.
În funcție de cetățenia dvs., veți avea nevoie de un pașaport valabil și poate avea nevoie de vize pentru a intra. Vă rugăm să verificați acest lucru bine înainte de data de plecare a călătoriei dvs. aici. Unele țări necesită, de asemenea, pașapoarte să rămână 3-6 luni înainte de data de expirare dată, așa că asigurați-vă că verificați acest lucru înainte de a vă rezerva călătoriile.
Pachet romantic de 7 zile în care protagoniștii vor petrece primele zile ale vieții &...
Grecia este o ţară superbă, cu nişte frumuseţi aparte care îţi pot umple golurile sufle...