destinatii

ROMÂNIA

România a apărut ca stat, condus de Alexandru Ioan Cuza, în 1859, prin unirea dintre Moldova și Țara Românească, păstrând autonomia și statutul de stat tributar față de Imperiul Otoman, pe care-l aveau cele două principate. A fost recunoscută ca țară independentă 19 ani mai târziu. În 1918, Transilvania, Bucovina și Basarabia s-au unit cu România formând România Mare sau România interbelică, care a avut cea mai mare extindere teritorială din istoria României (295.641 km2).

.

"Ne dorim sa fim ghidul de succes in calatoria ta plina de experienta frumoase, vă conectăm la adevărata Românie într-un mod ca nimeni altul. O mulțime de locuri de care călătorii se îndrăgostesc: Carpații, Dunărea şi uimitoarea ei Deltă, dar și minunatele oraşe vechi,cum sunt Sibiul, Sighișoara, Brașov, Iași, Bucureştiul plin de viață, dar și de contraste, sau bogata noastră moştenire latină şi bizantină, ilustrată, de exemplu, de mănăstirile pictate într-o manieră unică. " Oxentia Tourism, ghidul de succes in calatoria ta!
Romania, privire de ansamblu
România este țara care îți pune la dispoziție o mulțime de atracții turistice. Destinații în care vei vedea cascade spectaculoase, palate de poveste, saline impresionante și peisaje ce te vor lăsa fără suflare.
Valuta
Leul românesc
Temperatura pe timp de Iarnă
2°C
Temperatura pe timp de Vară
32°C
Fus orar
GMT+3
Capitala
București
Limba
Română
Bună dimineața!
Bună dimineața!
Bună seara!
Bună seara!

Primele noastre 3 lucruri de făcut în Romania

Cu Oxentia Tourism călăuzind calea, veți face mult mai mult decât să admirați orașele cu povestiri și să vedeți cele mai iconice locuri din țară. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pline de cultură de făcut în Romania.

Aventurează-te adânc în Munții Carpați până la Sinaia

Sinaia este un oraș de munte superb, unde veți descoperi frumosul castel Peleș, construit de un fost rege la sfârșitul secolului al XIX-lea, și vechea mănăstire Sinaia, construită în 169 Fie că faceți drumeții în pădurile alpine sau schiați pârtiile înzăpezite, Sinaia este o retragere revigorantă în natură.

Călătoriți la Brașov și vizitați Castelul Bran

Castelul Bran este un monument național și una dintre cele mai impresionante atracții din România. Așezat pe o stâncă, acest mare castel a fost construit în 1377 și este adesea denumit Castelul lui Dracula. Astăzi este un muzeu care prezintă colecția de artă și mobilier a reginei Maria.

Vedeți imensul Palat al Parlamentului

Având o înălțime de 84 de metri și cântărind peste patru miliarde de kilograme, Palatul Parlamentului este enorm. Situată în București, este cea mai grea clădire din lume și a doua cea mai mare clădire administrativă (după Pentagon). Vă vom purta într-un tur din interior, cu peste 3.000 de camere de explorat.

Cele mai bune muzee din Romania

O vacanță în România cu Oxentia Tourism te duce la muzeele de top ale țării, cu colecții extinse de artă românească și o prezentare excelentă a istoriei țărănești românești.

Muzeul Național de Artă al României

Situat în Palatul Regal din București, Muzeul Național de Artă al României găzduiește o vastă colecție de artă a artiștilor români și internaționali. Multe dintre piese au fost colectate de familia regală română, inclusiv lucrări de Rembrandt, El Greco și Monet.

Muzeul Țăranului Român

Găzduit într-o clădire din cărămidă roșie din 1912, Muzeul Țăranului Român prezintă istoria și cultura peisajului românesc din ultimele patru secole. Conține peste 100.000 de articole, inclusiv ceramică de teracotă, icoane religioase, îmbrăcăminte tradițională și ouă de Paște pictate manual.

Muzeul Național de Artă Contemporană

Muzeul Național al Contemporanului prezintă lucrările celor mai mari artiști contemporani din România, împreună cu opere de artă internaționale. Este situat într-o aripă de sticlă a Palatului Parlamentului, una dintre cele mai mari clădiri administrative din lume, iar ultimul etaj al clădirii are o priveliște excelentă asupra Bucureștiului.

Cea mai bună mâncare din Romania

Una dintre cele mai bune părți ale unui pachet turistic al României cu Oxentia Tourism este delicioasa bucătărie românească, cu carne suculentă, supe acre și o mulțime de usturoi și ierburi proaspete.

Sarmale

Aceste chifle de varză românească sunt unul dintre cele mai iubite preparate naționale din România. Sunt făcute din varză acră, umplută cu carne de vită, porc, slănină, orez și ierburi proaspete, coapte în suc de roșii până la culoare aurie și se servesc cel mai bine cu o parte din smântână.

Mici

Mergeți la un picnic de vară în România și veți găsi cu siguranță mici gătind pe un grătar de cărbune fierbinte. Acești mici cârnați fără piele sau făcute din miel măcinat, carne de vită sau porc și amestecate cu usturoi și condimente. Servite cu pâine proaspătă și muștar, mici sunt preferatele bucătăriei românești.

Ciorba de Burta

Ciorba de Burta este o supă tradițională românească, făcută din ciuperci de vită, usturoi și smântână. Este minunat de cremos și acru dintr-un strop de oțet și îl puteți găsi în aproape orice restaurant din România. Specialiștii noștri locali vă vor arăta cele mai bune locuri pentru a gusta această delicatesă locală.

Ce să împachetăm pentru Romania

    Dicţionar de expresii

Este util să învățați câteva fraze în limba română, limba națională a României. Este foarte apreciat de localnici și orice efort vă va aduce multe zâmbete.

    Încălțăminte confortabilă

Fie că faceți drumeții prin munți sau călătoriți pe străzile pietruite, veți avea nevoie de o pereche confortabilă de pantofi în călătoria dvs. în România.

    Palton impermeabil

România poate experimenta ploaie pe tot parcursul anului, așa că veniți pregătit cu un impermeabil sau o umbrelă mică.

    Leu românesc

Folosirea euro pentru plata în numerar nu este, în general, acceptată în România. Cel mai bine este să veniți pregătit cu leul românesc, moneda oficială a României.

    Fișă adaptor

În România, prizele și prizele sunt de tip F, cu prize europene standard cu 2 pini. Tensiunea standard este de 230 V, iar frecvența standard este de 50 Hz.

Alte lucruri de știut înainte de a merge în Romania

În funcție de cetățenia dvs., veți avea nevoie de un pașaport valabil și poate avea nevoie de vize pentru a intra. Vă rugăm să verificați acest lucru bine înainte de data de plecare a călătoriei dvs. aici. Unele țări necesită, de asemenea, pașapoarte să rămână 3-6 luni înainte de data de expirare dată, așa că asigurați-vă că verificați acest lucru înainte de a vă rezerva călătoriile.Oferte de vacanta inchise25 Jun - 01 Jul 2018
7 zile / 6 nopti

LUNA DE MIERE ÎN BUCOVINA

 Pachet romantic de 7 zile în care protagoniștii vor petrece primele zile ale vieții &...

de la 305 EUR / persoana in camera dubla
Detalii
08 Sep - 14 Sep 2019
7 zile / 6 nopti   -   Bilet autocar inclus

GRECIA 2019 - CIRCUIT CLASIC

Grecia este o ţară superbă, cu nişte frumuseţi aparte care îţi pot umple golurile sufle...

de la 325 EUR / persoana
Detalii

contact

OxentiaTourism.ro are politici de confidentialitate in conformitate cu directiva europeana prescurtata GDPR. Prin completarea si transmiterea acestui formular va dati acordul pentru prelucrarea datelor in scopul realizarii comunicarii si ofertarii. Pentru detalii puteti citi Politica de Protectie a Datelor.


Cod de securitate:

contact info

Program: L-V: 9.00-18.00