destinatii

ROMÂNIA

România a apărut ca stat, condus de Alexandru Ioan Cuza, în 1859, prin unirea dintre Moldova și Țara Românească, păstrând autonomia și statutul de stat tributar față de Imperiul Otoman, pe care-l aveau cele două principate. A fost recunoscută ca țară independentă 19 ani mai târziu. În 1918, Transilvania, Bucovina și Basarabia s-au unit cu România formând România Mare sau România interbelică, care a avut cea mai mare extindere teritorială din istoria României (295.641 km2).

.

"Ne dorim sa fim ghidul de succes in calatoria ta plina de experienta frumoase, vă conectăm la adevărata Românie într-un mod ca nimeni altul. O mulțime de locuri de care călătorii se îndrăgostesc: Carpații, Dunărea şi uimitoarea ei Deltă, dar și minunatele oraşe vechi, cum sunt Sibiul, Sighișoara, Brașov, Iași, Bucureştiul plin de viață, dar și de contraste, sau bogata noastră moştenire latină şi bizantină, ilustrată, de exemplu, de mănăstirile pictate într-o manieră unică. " Oxentia Tourism, ghidul de succes in calatoria ta!
Romania, privire de ansamblu
România este țara care îți pune la dispoziție o mulțime de atracții turistice. Destinații în care vei vedea cascade spectaculoase, palate de poveste, saline impresionante și peisaje ce te vor lăsa fără suflare. Pentru că avem o țară frumoase și cu extrem de multe destinații turistice, mai jos ți-am făcut un top cu 35 cele mai frumoase obiective turistice din România.
Valuta
Leul românesc
Temperatura pe timp de Iarnă
2°C
Temperatura pe timp de Vară
32°C
Fus orar
GMT+3
Capitala
București
Limba
Română
Buna dimineata
Buna seara

Cele 5 minunate orase vechi din in Romania

Sarmizegetusa

Sarmizegetusa Regia – capitala statului dac În apropierea satului Grădiștea Muncelului, județul Hunedoara, locul este o atracție turistică deoarece este compus din trei părți: așezare civilă, cartiere amplasate pe mai multe terase și zona sacră.

Râșnov

Râșnov este un oraș în județul Brașov, Transilvania, România. Se află în sud-vestul Depresiunii Brașovului, la 15 km de municipiul Brașov, pe cursul râului Ghimbășel, la 650 m altitudine. Localitatea numără în prezent aproximativ 16.000 locuitori. Stema orașului reprezintă un scut cu trei trandafiri. Situat în centrul țării, în partea superioară a Țării Bârsei, la poalele masivului Postăvaru, la mică distanță de Munții Bucegi și Piatra Craiului și la capătul nordic al culoarului (trecătorii) Rucăr, Bran și Cheia Predeal, orașul Râșnov păstrează de peste veacuri același iz istoric al unui burg prosper.

Peștera Valea Cetății

La o distanţă de numai 1,5 km de Râșnov şi 7,5 km de Poiana Braşov, Peştera Valea Cetăţii (aflată în rezervaţia naturală cu același nume) este o atracţie turistică de excepţie aflată la doi paşi de Cetatea din Râşnov. Lăculeţele ce oglindesc formaţiuni enigmatice perfect modelate de apă şi aer înconjoară o impozantă sală Catedrală care, cu cei peste 30.000 de metri cubi ai săi, deschide ochilor un tavan de poveste cu volute şi arce de calcar de un alb cum rar poţi vedea în lume. Amenajată cu cele mai moderne tehnologii, peştera oferă un parcurs şi o iluminare ce face şi un claustrofob să uite de pereţii care-l înconjoară şi să se simtă într-un palat de cristal. Accesul se face din parcarea de pe drumul naţional Poiana Braşov-Râşnov după 450 de metri de parcurs relaxant cu piciorul prin carstul împădurit al rezervaţiei naturale Valea Cetăţii.

Cetatea Râşnov

Cetatea Râşnov străjuiește străvechiul Oraș al Rozelor și este unul dintre cele mai frumoase și mai vizitate monumente din județul Brașov. Se numără printre cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea. În secolul al XVII-lea, interiorul cetăţii a fost organizat ca o mică aşezare cu locuinţe, şcoală, capelă și fântână, putând astfel asigura traiul cvasinormal al populaţiei pe termen lung. CETATEA DACICĂ Pe Dealul Cetăţii, cercetările arheologice au demonstrat existenţa unor elemente de fortificaţie încă din epoca bronzului. Sistemul defensiv consta din 3 şanţuri şi tot atâtea valuri de apărare, plasate în punctul vulnerabil, adică spre Est. Fortificaţia dacică este anterioară cuceririi Daciei de către romani şi pare a-şi afla sfârşitul în preajma războaielor dacice.

Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Voroneț – Capela Sixtină a Estului Complex monahal medieval din satul Voroneț care a devenit obiectiv turistic datorită culorilor deja celebre precum „Albastrul de Voroneț” și imaginilor pictate. Este un important centru de credință și cultură din Moldova. Citeşte întreaga ştire: Top 35 cele mai frumoase locuri de vizitat din România

Sighişoara

Cetatea Sighişoara “cea mai frumoasă şi mai bine păstrată cetate orăşenească din Transilvania” a primit de-a lungul timpului apelative ca “Perla Transilvaniei”, “Mărgaritar al Transilvaniei”, “Nürnberg transilvănean”. Sighişoara este şi astăzi un veritabil oraş-muzeu, oferind vizitatorului modern şansa de a realiza o întoarcere în timp, în atmosfera medievală de acum câteva sute de ani.

   

   

   

    O eșarfă sau un șal ușor

Dacă intenționați să vizitați o sinagogă, o biserică sau o moschee, este bine să vă împachetați o eșarfă sau un șal ușor pentru a vă înfășura în jurul capului și umerilor din respect. Îmbrăcămintea pentru bărbați și femei din aceste locații sacre trebuie să fie de o varietate modestă - lungă, de preferat peste genunchi și coate.

    Aveți în vedere îmbrăcămintea

Tricourile cu declarații politice sau umor îndrăzneț sunt mai bine lăsate acasă în majoritatea călătoriilor, dar mai ales în țările spirituale ale Israelului. Evitați să vă simțiți în afara locului purtând în permanență haine simple și umile.

    O sticlă de apă reutilizabilă !

Pentru cei care călătoresc în lunile mai uscate, o sticlă de apă este o necesitate, deoarece veți traversa mare parte din Țara Sfântă pe jos sub soarele dens. Chiar dacă apa de la robinet este considerată în general sigură pentru a bea, o sticlă cu filtrare încorporată va ajuta la evitarea bolilor.

Alte lucruri de știut înainte de a merge

În funcție de cetățenia dvs., veți avea nevoie de un pașaport valabil și poate avea nevoie de vize pentru a intra. Vă rugăm să verificați acest lucru bine înainte de data de plecare a călătoriei dvs. aici. Unele țări necesită, de asemenea, pașapoarte să rămână 3-6 luni înainte de data de expirare dată, așa că asigurați-vă că verificați acest lucru înainte de a vă rezerva călătoriile.Oferte de vacanta inchise25 Jun - 01 Jul 2018
7 zile / 6 nopti

LUNA DE MIERE ÎN BUCOVINA

 Pachet romantic de 7 zile în care protagoniștii vor petrece primele zile ale vieții &...

de la 305 EUR / persoana in camera dubla
Detalii
08 Sep - 14 Sep 2019
7 zile / 6 nopti   -   Bilet autocar inclus

GRECIA 2019 - CIRCUIT CLASIC

Grecia este o ţară superbă, cu nişte frumuseţi aparte care îţi pot umple golurile sufle...

de la 325 EUR / persoana
Detalii

contact

OxentiaTourism.ro are politici de confidentialitate in conformitate cu directiva europeana prescurtata GDPR. Prin completarea si transmiterea acestui formular va dati acordul pentru prelucrarea datelor in scopul realizarii comunicarii si ofertarii. Pentru detalii puteti citi Politica de Protectie a Datelor.


Cod de securitate:

contact info

Program: L-V: 9.00-18.00