destinatii

IORDANIA

Iordania, oficial denumită Regatul Hașemit al Iordaniei, este o țară arabă din Orientul Apropiat care se învecinează cu Siria în nord, cu Irak în nord-est, cu Arabia Saudită la est și la sud și cu Israel și Autoritatea Națională Palestiniană la vest. Împreună cu Israelul împarte coasta Mării Moarte, iar pe cea a Golfului Akaba (Eilat) al Mării Roșii, împreună cu Arabia Saudită, Israel și Egiptul, micul port Akaba fiind singura sa ieșire la mare. Singura graniță naturală a Iordaniei este râul Iordan, care împarte teritoriul în Malul de vest al Iordanului (Cisiordania) și Malul de est (Transiordania). Celelalte granițe, la nord, cu Siria, la est, cu Irakul și la sud-est, cu Arabia Saudită, au fost trasate cu rigla, după bunul plac și interesele colonialiste cuprinse în Acordul Sykes–Picot. Principala religie este islamul de rit sunit.

26 Jan - 03 Feb 2021
9 zile / 8 nopti

|✅Pelerinaj in Iordania & Israel cu plecare din București

Oxentia Tourism pregătește un pelerinaj în perioada: 26 Ianuarie - 03 Februarie 2021...

de la 1010 EUR / persoana in camera dubla
Detalii
18 Mar - 26 Mar 2021
9 zile / 8 nopti

Iordania 2021 - Circuit Si Minisejur La Marea Rosie

Toată lumea ştie că Israelul este „Pământul Făgăduinţei“, însă puţ...

de la 1040 EUR / persoana
Detalii
26 Oct - 03 Nov 2021
9 zile / 8 nopti

|✅Pelerinaj in Iordania & Israel cu plecare din București

Oxentia Tourism pregătește un pelerinaj în perioada: 26 Octombrie - 03 Noiembri...

de la 1010 EUR / persoana in camera dubla
Detalii
26 Jan - 03 Feb 2022
9 zile / 8 nopti

|✅Pelerinaj in Iordania & Israel cu plecare din București

Oxentia Tourism pregătește un pelerinaj în perioada: 26 Ianuarie - 03 Februarie...

de la 1010 EUR / persoana in camera dubla
Detalii
26 Oct - 03 Nov 2022
9 zile / 8 nopti

|✅Pelerinaj in Iordania & Israel cu plecare din București

Oxentia Tourism pregătește un pelerinaj în perioada: 6 Octombrie - 03 Noiembrie 2022...

de la 1010 EUR / persoana in camera dubla
Detalii

"Iordania are o tradiție de lungă durată a ospitalității și veți fi călduros să descoperiți un pământ de orașe antice și peisaje uimitoare deșert" " Oxentia Tourism, ghidul de succes in calatoria ta!
Iordania, privire de ansamblu
De la orașe antice și repere biblice, până la recifele de corali din Marea Roșie, Iordania este una dintre cele mai captivante țări din Orientul Mijlociu. Alătură-te ghidului tau de calatorie Oxentia Tourism și vezi orașul Petra-roșu, teatrul roman din Amman și Marea Moartă, marea cea sărată.
Valuta
Dinarul iordanian
Temperatura pe timp de Iarnă
14°C
Temperatura pe timp de Vară
37°C
Fus orar
GMT+3
Capitala
Amman
Limba
Araba
Buna dimineata
Sabah alkhyr
Buna seara
Masa' alkhayr

Cele 5 lucruri importante de facut in Iordania

Un tur ghidat de Iordania cu Oxentia Tourism va dezvălui minunile străvechi ale țării, de la orașul Petra și Cetatea din Amman, până la Harta Mozaic din Madaba.

Vizitați Centrul de femei din Irak Al Amir

Faceți o diferență în Cooperarea femeilor din Irak Al Amir, o comunitate de femei care își propune să-și păstreze moștenirea și să ofere locuri de muncă prin meșteșugurile lor. Veți învăța de la început cum fac caietele din hârtie reciclată și săpun din ulei de măsline. Veți chiar să încercați să vă faceți singuri înainte de a vă bucura de o masă gătită acasă, pregătită de femei.

Plimbare prin orașul greco-roman de la Jerash

Descoperiți orașul antic Jerash, cândva o oprire importantă pe ruta de comerț cu tămâie și mirodenii spre Mediterana. A fost, de asemenea, un oraș preferat al împăratului roman Hadrian și puteți explora înălțimea lui Corint coloane din Templul Artemisului, arcul lui Hadrian din secolul II și zidurile orașului aproape intacte.

Fiți uimiți de unicul oraș antic de la Petra

Uimiți-vă de această minunăție arheologică, cu fațade roșii-trandafiri sculptate în fața stâncă pură de peste 2.000 de ani în urmă de către oamenii nabataeni. A fost unul dintre primele orașe ale lumii și astăzi este una dintre cele șapte minuni ale lumii. Vom începe explorarea prin iconicul Siq, cu stânci înălțând la 80 de metri înălțime.

Vizualizați amfiteatrul roman și Cetatea din Amman

Alăturați-vă specialiștilor noștri locali pentru o tură a lui Amman pentru a vă înmuia comorile antice Vom vizita remarcabilul amfiteatru roman, construit probabil în secolul II d.Hr., cu o capacitate masivă de 6000 de locuri. De asemenea, vom explora Cetatea, plină de ruine precum Palatul Ummayad și Templul lui Hercules.

Admirați harta mozaicului din Țara Sfântă la Madaba

Vom merge la Muntele Nebo, unde este înmormântat Moise, și vom vedea incredibilul Harta Mozaică Madaba care acoperă podeaua din Biserica Ortodoxă Greacă din Sfântul Gheorghe. Harta Madaba descrie Orientul Mijlociu și veți vedea cea mai veche supraviețuind înfățișarea cartografică a Țării Sfinte și a Ierusalimului.

Cele mai bune muzee din Iordania

Tururile noastre escortate în Iordania dezvăluie istoria vastă a țării prin intermediul muzeelor ​​sale superbe, de la artefacte culturale iordaniene, la minunile arheologice ale Muzeului Iordaniei.

Muzeul Iordaniei

Situat în Amman, Jordan Museum este unul dintre cele mai bune muzee din Orientul Mijlociu. Găzduiește cele mai importante comori arheologice din țară, inclusiv resturi de Petra, sulurile Mării Moarte și „Ain Ghazal, statui care datează din 7.500 î.Hr. și sunt cele mai cunoscute statui umane.

Muzeul Folclorului Iordanian

Muzeul Folclorului Iordanian prezintă articole din moștenirea culturală iordaniană, inclusiv artizanatele, mozaicurile, țesuturile, armele, rababa (un instrument muzical beduin) și costume precum rochia tradițională circasiană. Vă puteți opri după explorarea Teatrului Roman, deoarece se află la intrarea teatrului.

Muzeul Arheologic Aqaba

Acest muzeu arheologic oficial adăpostește o colecție de artefacte din epoca bronzului datând din 4.000 î.Hr. Moaștele au fost găsite în apropierea Aqaba și cimentează în continuare convingerea că Aqaba este una dintre cele mai vechi așezări din regiune. De asemenea, puteți găsi monede de aur care datează din Fatimide și o inscripție coranică din secolul al IX-lea.

Cea mai bună mâncare din Iordania

Maqluba este un fel de mâncare savuroasă preparată din carne, orez, vinete și legume stratificate într-o oală, care este răsturnată cu capul în jos pe o farfurie atunci când este servită. Numele se traduce prin „cu susul în jos” sau „răsturnat” și acest fel de mâncare străveche datează din secolul al XIII-lea.

   

    Mufă adaptor

În Iordania tensiunea standard este de 230 V, iar mufele de alimentare și prize sunt de tip C, D, F, G și J. Frecvența standard este de 50 Hz.

    Încălțăminte confortabilă

Vă veți petrece ore întregi explorând obiectivele turistice ale țării - o vizită la Petra poate implica doar o zi de mers pe jos - așa că aduceți o pereche robustă de încălțăminte de mers.

    Haine modeste

Când vizitați Iordania, va trebui să purtați haine modeste care să vă acopere umerii și genunchii. Aduceți haine ușoare și potrivite pentru căldură și straturi calde pentru nopțile reci de deșert.

    Eșarfă

O eșarfă este un element la îndemână pentru a-ți feri soarele și nisipul de pe față și pentru a-ți acoperi capul sau umerii când intri în locații religioase.

    Costum de baie

Indiferent dacă plutești în Marea Moartă sau plutești cu recifele de corali din Marea Roșie, vei dori să îți împachetezi un costum de baie pentru vacanța din Iordania.

Alte lucruri de știut înainte de a merge

În funcție de cetățenia dvs., veți avea nevoie de un pașaport valabil și poate avea nevoie de vize pentru a intra. Vă rugăm să verificați acest lucru bine înainte de data plecării călătoriei dvs. Unele țări necesită, de asemenea, pașapoarte să aibă 3-6 luni au rămas pe ele înainte de data de expirare dată, așa că nu uitați să verificați acest lucru înainte de a rezerva călătoriile.Oferte de vacanta inchisecontact

OxentiaTourism.ro are politici de confidentialitate in conformitate cu directiva europeana prescurtata GDPR. Prin completarea si transmiterea acestui formular va dati acordul pentru prelucrarea datelor in scopul realizarii comunicarii si ofertarii. Pentru detalii puteti citi Politica de Protectie a Datelor.


Cod de securitate:

contact info

Program: L-V: 9.00-18.00