destinatii

IORDANIA

Iordania, oficial denumită Regatul Hașemit al Iordaniei, este o țară arabă din Orientul Apropiat care se învecinează cu Siria în nord, cu Irak în nord-est, cu Arabia Saudită la est și la sud și cu Israel și Autoritatea Națională Palestiniană la vest. Împreună cu Israelul împarte coasta Mării Moarte, iar pe cea a Golfului Akaba (Eilat) al Mării Roșii, împreună cu Arabia Saudită, Israel și Egiptul, micul port Akaba fiind singura sa ieșire la mare. Singura graniță naturală a Iordaniei este râul Iordan, care împarte teritoriul în Malul de vest al Iordanului (Cisiordania) și Malul de est (Transiordania). Celelalte granițe, la nord, cu Siria, la est, cu Irakul și la sud-est, cu Arabia Saudită, au fost trasate cu rigla, după bunul plac și interesele colonialiste cuprinse în Acordul Sykes–Picot. Principala religie este islamul de rit sunit.

13 May - 21 May 2021
9 zile / 8 nopti

ok| Iordania 2021 - Circuit Si Minisejur La Marea Rosie

Toată lumea ştie că Israelul este „Pământul Făgăduinţei“, însă puţ...

de la 1040 EUR / persoana
Detalii
26 Mar - 03 Apr 2022
9 zile / 8 nopti

ok| Pelerinaj in Iordania & Israel cu plecare din București

Oxentia Tourism pregătește un pelerinaj în perioada: 26 Martie - 03 Aprilie 2022,&nb...

de la 1010 EUR / persoana in camera dubla
Detalii
26 Sep - 03 Oct 2022
8 zile / 7 nopti

ok| Pelerinaj in Iordania & Israel cu plecare din București

Oxentia Tourism pregătește un pelerinaj în perioada: 6 Septembrie - 03 Octombrie 202...

de la 1010 EUR / persoana in camera dubla
Detalii
26 Nov - 03 Dec 2022
8 zile / 7 nopti

ok| Pelerinaj in Iordania & Israel cu plecare din București

Oxentia Tourism pregătește un pelerinaj în perioada: 26 Noiembrie - 03 Decembri...

de la 1010 EUR / persoana in camera dubla
Detalii
26 Mar - 03 Apr 2023
9 zile / 8 nopti

ok| Pelerinaj in Iordania & Israel cu plecare din București

Oxentia Tourism pregătește un pelerinaj în perioada: 26 Martie - 03 Aprilie 202...

de la 1010 EUR / persoana in camera dubla
Detalii

"Iordania are o tradiție de lungă durată a ospitalității și veți fi călduros să descoperiți un pământ de orașe antice și peisaje uimitoare deșert" " Oxentia Tourism, ghidul de succes in calatoria ta!
Iordania, privire de ansamblu
De la orașe antice și repere biblice, până la recifele de corali din Marea Roșie, Iordania este una dintre cele mai captivante țări din Orientul Mijlociu. Alătură-te ghidului tau de calatorie Oxentia Tourism și vezi orașul Petra-roșu, teatrul roman din Amman și Marea Moartă, marea cea sărată.
Valuta
Dinarul iordanian
Temperatura pe timp de Iarnă
14°C
Temperatura pe timp de Vară
37°C
Fus orar
GMT+3
Capitala
Amman
Limba
Araba
Bună dimineața!
Sabah alkhyr
Bună seara!
Masa' alkhayr

Cele 3 lucruri importante de făcut în Iordania

Un tur ghidat în Iordania cu Oxentia Tourism va dezvălui minunile străvechi ale țării, de la orașul Petra și Cetatea din Amman, până la Harta Mozaicului din Mad.

Vedeți amfiteatrul roman și Cetatea din Amman

Alăturați-vă specialiștilor locali pentru un tur al orașului Amman pentru a vă înmormânta comorile antice. Vom vizita remarcabilul amfiteatru roman, construit probabil în secolul al II-lea d.Hr., cu o capacitate masivă de 6.000 de locuri. De asemenea, vom explora Cetatea, plină de ruine precum Palatul Ummayad și Templul lui Hercule.

Vizualizați amfiteatrul roman și Cetatea din Amman

Alăturați-vă specialiștilor noștri locali pentru o tură a lui Amman pentru a vă înmuia comorile antice Vom vizita remarcabilul amfiteatru roman, construit probabil în secolul II d.Hr., cu o capacitate masivă de 6000 de locuri. De asemenea, vom explora Cetatea, plină de ruine precum Palatul Ummayad și Templul lui Hercules.

Fiți uimiți de unicul oraș antic de la Petra

Uimiți-vă de această minunăție arheologică, cu fațade roșii-trandafiri sculptate în fața stâncă pură de peste 2.000 de ani în urmă de către oamenii nabataeni. A fost unul dintre primele orașe ale lumii și astăzi este una dintre cele șapte minuni ale lumii. Vom începe explorarea prin iconicul Siq, cu stânci înălțând la 80 de metri înălțime.

Cele mai bune muzee din Iordania

Tururile noastre escortate în Iordania dezvăluie vasta istorie a țării prin muzeele sale superbe, de la artefacte culturale iordaniene, până la minunile arheologice ale Muzeului Iordaniei.

Muzeul Iordaniei

Situat în Amman, Muzeul Iordaniei este unul dintre cele mai bune muzee din Orientul Mijlociu. Acesta găzduiește cele mai semnificative comori arheologice ale țării, inclusiv rămășițele Petrei, sulurile de la Marea Moartă și statuile „Ain Ghazal”, care datează din 7.500 î.Hr. și sunt cele mai vechi statui umane.

Muzeul de folclor al Iordaniei

Muzeul de folclor al Iordaniei prezintă articole din patrimoniul cultural iordanian, inclusiv obiecte de artizanat, mozaicuri, războinici, arme, rababa (un instrument muzical beduin) și costume precum portul tradițional circasian. Vă puteți opri după ce ați explorat Teatrul Roman, deoarece este situat la intrarea teatrului.

Muzeul Arheologic Aqaba

Acest muzeu arheologic oficial găzduiește o colecție de artefacte din epoca bronzului datând din 4.000 î.Hr. Moaștele au fost găsite lângă Aqaba și consolidează în continuare credința că Aqaba este una dintre cele mai vechi așezări din regiune. Puteți găsi, de asemenea, monede de aur datând de la Fatimide și o inscripție coranică din secolul al IX-lea.

Cea mai bună mâncare din Iordania

Când călătoriți în Iordania cu Oxentia Tourism, vă vom dezvălui bucătăria atrăgătoare a țării, de la nuci calde prăjite, la shawarma, unul dintre sandvișurile preferate din lume.

Maqluba

Maqluba este un fel de mâncare delicioasă, savuroasă, făcută din carne, orez, vinete și legume stratificate într-o oală, care este răsturnată cu capul în jos pe o farfurie atunci când este servită. Numele se traduce prin „cu susul în jos” sau „răsturnat” și acest fel de mâncare antic datează din secolul al XIII-lea.

Nuci prăjite

Unul dintre cele mai populare alimente de stradă din Iordania, veți mirosi deseori aroma prăjirii nucilor în timp ce vă plimbați prin orașe. Veți găsi macadamii, fistic și multe alte soiuri de nuci, care sunt uscate, prăjite, sărate sau acoperite cu ierburi și condimente și vândute pe piețele din toată țara.

Shawarma

Unul dintre alimentele de stradă preferate din lume, shawarma este sandvișul din Orientul Mijlociu. Este alcătuit din bărbierit de carne prăjită, scuipată, servită în folie sau pita, cu murături, salată de tabulă și sosuri picante. Specialiștii noștri locali vă vor arăta cele mai bune locuri pentru a încerca acest preparat clasic.

Ce să împachetăm pentru Iordania

    Fișă adaptor

În Iordania, tensiunea standard este de 230 V, iar prizele și prizele sunt de tip C, D, F, G și J. Frecvența standard este de 50 Hz.

    Îmbrăcăminte modestă

Când vizitați Iordania, va trebui să purtați haine modeste care să vă acopere umerii și genunchii. Aduceți îmbrăcăminte ușoară și relaxată pentru căldură și straturi calde pentru nopțile reci de deșert.

    Costum de baie

Fie că plutești în Marea Moartă, fie că faci snorkelling în recifele de corali din Marea Roșie, vei dori să îți faci un costum de baie pentru vacanța ta în Iordania.

    Încălțăminte confortabilă

Veți petrece ore întregi explorând obiectivele turistice ale țării - o vizită la Petra singură poate implica o zi de mers pe jos - așa că aduceți o pereche robustă de pantofi de mers pe jos.

    Eșarfă

O eșarfă este un obiect la îndemână pentru a vă menține soarele și nisipul de pe față și pentru a vă acoperi capul sau umerii atunci când intrați în locuri religioase.

Alte lucruri de știut înainte de a pleca în Iordania

În funcție de cetățenia dvs., veți avea nevoie de un pașaport valabil și poate avea nevoie de vize pentru a intra. Vă rugăm să verificați acest lucru bine înainte de data plecării călătoriei dvs. Unele țări necesită, de asemenea, pașapoarte să aibă 3-6 luni au rămas pe ele înainte de data de expirare dată, așa că nu uitați să verificați acest lucru înainte de a rezerva călătoriile.Oferte de vacanta inchisecontact

OxentiaTourism.ro are politici de confidentialitate in conformitate cu directiva europeana prescurtata GDPR. Prin completarea si transmiterea acestui formular va dati acordul pentru prelucrarea datelor in scopul realizarii comunicarii si ofertarii. Pentru detalii puteti citi Politica de Protectie a Datelor.


Cod de securitate:

contact info

Program: L-V: 9.00-18.00