Sfaturi TUNISIA

 1.Documente necesare pentru călătoria în Tunisia - Cetăţenii români sunt scutiţi de obligativitatea vizei, indiferent de tipul de pașaport utilizat pentru o perioada legală de şedere de până la 90 de zile. Pașaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul țării. Pentru mai multe informații privind călătoria în Tunisia accesați site-ul https://www.mae.ro/travel-conditions/3752 .

 2. Când să mergi în Tunisia? – Dacă doriți să călătoriți în Tunisia, atunci cele mai bune luni, în care vremea este excelentă, sunt lunile: Aprilie, Mai, Iunie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie.

 3. Nu toate zonele din Tunisia sunt sigure -  Sunt turiști care preferă să închirieze o mașină și să călătorească singuri pe teritoriul țării. Este rapid, convenabil și vă oferă libertate completă de mișcare. Dar, pentru Tunisia, trebuie să vă amintiți că în est țara se învecinează cu Libia și nu toate părțile țării sunt în siguranță pentru turiști.

Nu se recomandă turistilor să viziteze:

 4. Apa de la robinet nu este potabilă – Dacă ajungeți în Tunisia, trebuie să știți că apa de la robinet nu este considerată a fi apă potabilă. Tunisia nu garantează compoziția chimică sigură a apei și absența microorganismelor dăunătoare din aceasta. Nu beți apă de la robinet, nu riscați în zadar.

5. Nu exagerați cu expunerea la soare - Tunisia este o țară sudică și caldă, iar soarele este activ și insidios. În primele zile, este mai bine să vă limitați expunerea la lumina directă a soarelui. Utilizați întotdeauna protecție solară - pentru adulți SPF 30 sau mai mare, pentru copii SPF 50 sau mai mare.  Nu uitați că arsurile solare nu sunt acoperite de asigurarea medicală , și va trebuie să le tratați pe propria cheltuială.