Oxentia Tourism pregătește un pelerinaj în perioada: 10 - 16 Decembrie 2023, cu plecare din București, iar tu ai ocazia să vizitezi această Cetate pe care Domnul o privește cu drag! Nu amâna! Te vei întoarce cu o experiență unică dar și mai bine informat și zidit spiritual!
Te invit cu toată dragostea să ajungi în Țara Sfântă, cât încă granițele sunt deschise, să te întorci informat și zidit spiritual, dar și cu o experiență unică! Îți va prinde bine, vei deveni un prieten al Israelului și abia vei aștepta să pășești din nou acolo!
Și cel mai important: vei citi Scriptura cu alți ochi! Cu siguranță, nu vei regreta!
Oferta este specială și cuprinde:
*BONUS! O călătorie de neuitat cu barca pe Marea Galileii
Oxentia Tourism se va ocupa cu drag de confortul tău pentru a beneficia de un concediu special în Israel!
Grăbește-te! Oferta este specială pentru tine!
IMPORTANT DE REȚINUT!
În pachetul prezentat NU este inclus și costul biletului de avion. Acesta poate varia în funcție de datele în care se pleacă sau de alți factori, dar la cerere putem face și o ofertă completă.
*** ZBORURILE SUNT CU TITLU INFORMATIV ✈ SE PLEACĂ DIN BUCUREȘTI ✈
PLECARE: | BUCUREȘTI, RO (HENRI COANDA) | 10 DECEMBRIE 2023 [05:55] |
SOSIRE: | TEL AVIV YAFO, IL (BEN GURION INTL), TERMINAL 3 | 10 DECEMBRIE 2023 [08:35] |
DURATA ZBORURLUI: | 02:40 | |
BAGAJ INCLUS: | DOAR BAGAJ DE MÂNĂ, UN RUCSAC/ 7 KG | |
MASA: | NU ESTE INCLUSĂ |
PLECARE: | TEL AVIV YAFO, IL (BEN GURION INTL), TERMINAL 3 | 16 DECEMBRIE 2023 [20:40] |
SOSIRE: | BUCUREȘTI, RO (HENRI COANDA) | 16 DECEMBRIE 2023 [23:30] |
DURATA ZBORURLUI: | 02:45 | |
BAGAJ INCLUS: | DOAR BAGAJ DE MÂNĂ, UN RUCSAC/ 7 KG | |
MASA: | NU ESTE INCLUSĂ |
➡️ Mărime grup [20 - 29 persoane] | ➡️ 1.169,00 Euro | |
➡️ Mărime grup [30 - 39 persoane] | ➡️ 1.069,00 Euro | |
➡️ Mărime grup [40 - 49 persoane] | ➡️ 1.010,00 Euro | |
➡️ Mărime grup [50 persoane] | ➡️ 980,00 Euro |
TEL AVIV - JAFFA - CAESAREA MARITIMA - MUNTELE CARMEL
MUNTELE TABOR - CANA DIN GALILEEA - NAZARET - SPRÂNCEANA MUNTELUI
MUNTELE FERICIRILOR - CAPERNAUM - MAREA GALILEII - RÂUL IORDAN
MASADA - MAREA MOARTĂ (stațiunea turistică EIN BOKEK) - EIN GEDI - QUMRAN
MUNTELE MĂSLINILOR - GHETSIMANI - SCĂLDĂTOAREA BETHESDA - VIA DOLOROSA - ZIDUL PLÂNGERII
MUNTELE TEMPLULUI - YAD VASHEM - GRĂDINA MORMÂNTULUI - FRIENDS OF ZION
BETLEEM - CÂMPUL PĂSTORILOR - EIN KAREM - TEL AVIV
Marea Galileei (cunoscută și ca Lacul Tiberiada, și Lacul Ghenizaret, Lacul Kinneret, Marea Tiberiadei) este un lac de apă dulce, situat în nord-estul Israelului, la vest de Înălțimile Golan situat cel mai jos de pe pământ, si pe locul 2 după Marea Moartă. Este alimentat parțial de izvoare subterane, cel mai important contribuitor fiind însă râul Iordan care apoi curge spre sud prin Valea Iordanului revărsându-se in Marea Moartă.
Marea Galileii este singura sursă de apă dulce a Țârii Sfinte, principalul izvor al Mării Galileii fiind râul Iordan și izvoarele sale; lacul se „aprovizionează” mai ales în iernile bogate în precipitații, sursă fiind și zăpezile de pe înălțimile Munților Golan și ceilalți munți din Galileea de Nord.
Lacul furnizează aproximativ 25% din necesarul de apă dulce a Israelului fiind folosit pentru consum casnic și agricultură. Lacul și împrejurimile sunt un obiectiv turistic foarte popular pentru milioane de vizitatori, atât localnici cât și străini, locurile din apropiere având semnificație specială pentru creștini.
Sfânta Scriptură menționează faptul că aici Isus i-a îndemnat pe Petru și pe trei alți apostoli să devină "pescari de oameni". După înmulțirea miraculoasă a pâinii și a peștilor, cu care a hrănit 5.000 de oameni în apropiere de Betsaida, Iisus le-a poruncit discipolilor să traverseze apa pentru a ajunge la Capernaum. În timpul călătoriei, un vânt a luat cu asalt lacul, speriindu-i de moarte pe ucenicii care, fiind pescari cu experiență, știau prea bine ce pericol îi amenință. Isus a mers însă la ei mergând pe apă, a domolit vântul și a liniștit valurile.
În prezent, turismul este cea mai importantă activitate economică din regiune, milioane de turiști vizitând locurile istorice și spirituale din jurul lacului și îndeosebi orașul Tiberias.
În final să mai spun că, privit de sus, Lacul Tiberiadei sau Marea Galileii seamănă cu o vioară, „kinor”, în evreiește. De aici și denumirea de Kineret adică Marea Vioară iar fără ea, fără Marea Galileii, lipsa resurselor de apă ar fi lăsat acest pământ fără nicio suflare de viață, iar pământul ar fi fost mult mai secetos. Te invit să faci o vizită în ținutul Galileii și să nu ratezi o plimbare încântătoare cu barca pe luciul Marii Viori prilej în care să meditezi la puterea și suveranitatea lui Dumnezeu și asupra naturii.
Grădina Ghetsimani este o mică grădină din Ierusalim, la poalele Dealului Măslinilor, la est de pârâul Chedron. Acest loc a fost vizitat de mai multe ori de către Isus Cristos și de ucenicii săi. Ghetsimani înseamnă “presa de ulei", termen împământenit probabil de la prezența pe acest munte sădit cu măslini a unei prese care producea ulei. Ghetsimani e locul în care Cristos Mântuitorul s-a lăsat ”presat” de toate păcatele și poverile omenirii de păcatele tale și ale mele. Este locul în care s-a rugat înainte să fie prins și răstignit.
„Atunci Isus a venit cu ei într-un loc îngrădit, numit Ghetsimani, și a zis ucenicilor: „Ședeți aici până Mă voi duce acolo să Mă rog.” [Matei 26:36]
Grădina Ghetsimani este cea mai renumită grădină din Țara Sfântă, acesta fiind locul în care Mântuitorul venea adesea ca să se roage. Aici și-a petrecut ultimele ore înainte de a fi vândut de Iuda și crucificat. Este un loc încărcat de emoție. Să vii aici, să vezi locul în care Mântuitorul s-a rugat până ce sudoarea i s-a prefăcut în sânge și să îi mulțumești că a murit și pentru păcatele tale - este dorința fiecărui pelerin din Israel.
„Picioarele Lui vor sta în ziua aceea pe Muntele Măslinilor, care este în fața Ierusalimului, spre răsărit...” [Zaharia 14:4]
Muntele Măslinilor, situat în apropierea Ierusalimului, nu este mai înalt de 800 de metri și are 3 culmi : în nord - Muntele Scopus, partea de mijloc - unde se află Universitatea Evreiască și partea de sud care coboară până la Valea Gheenei. Priveliștea de aici spre Ierusalim este una care atrage mii de turiști în fiecare an.
Pe Muntele Măslinilor, undeva mai jos, aproape de Ierusalim, se află un loc tainic, ferit de zgomotul lumii, un loc ce adăpostește și ține în secret sute de mii de rugăciuni făcute de pelerinii acestui tărâm. Se numește Ghetsimani și aici, Fiul lui Dumnezeu a petrecut ceasuri în care, în agonie și cu durere, s-a rugat Tatălui Său ceresc pentru a fi îndepărtat paharul amar ce avea să-l bea.
Turul panoramic al orașelor Tel Aviv si Jaffa - vechiul port, dar acum faimosul cartier al artistilor care este Joppe (in latina), acelasi port de unde profetul Iona a luat corabia spre Tars [Iona 3:3; 4:11] dar si locul unde apostolul Petru a avut viziunea cu fata de masa [Faptele Apostolilor 10:12]
Ierihon se află în partea de nord a Deșertului Iudeei, aproximativ 7 km de la răul Iordan, la 12 km nord-vest de Marea Moartă și la 30 km nord-est de Ierusalim.
Este considerat că cea mai veche așezare urbană din lume, precum și așezarea cu primele fortificații din lume, este de multe ori pomenit în Biblie cu numele de ”orasul palmierilor”. El este populat din aproximativ 9000 î.Hr..
”Isus a intrat în Ierihon și trecea prin cetate.” (Luca19:1)
”Prin credință au căzut zidurile Ierihonului, după ce au fost ocolite șapte zile.” (Evrei 11:30)
”Zacheu s-a dat jos în grabă și L-a primit cu bucurie.” (Luca19:6)
Ierihon era orașul prin care isus trecea când merge din Galileea spre Ierusalim. Aici vizităm dudul lui Zacheu, povestirea cu orbul Bartimeu;
HAIFA - principalul oraș-port al Israelului, situat pe pantele Muntelui Carmel.
Haifa este un oraș din Israel, al treilea ca mărime, cel mai mare și mai aglomerat port al Țării Sfinte, care încearcă să îmbine afacerile cu atmosfera unei stațiuni pline de viață, fiind principala metropolă urbană din nordul Israelului. Orașul se întinde în zone de șes de-a lungul Mării Mediterane, pe versanții de nord și de vest ai Muntelui Carmel și pe arii întinse de pe culmile acestui munte. Centrul orașului se întinde pe panta abruptă a muntelui Carmel, iar țărmul este înțesat cu plaje întinse și restaurante vestite în tot Israelul. Zona de est este o poartă de acces spre dealurile Galileii, iar la nord vedem Muntele Hermon și Platoul Golan.
O priveliște încântătoare și un peisaj extraordinar. În romanul său utopic, „Altneuland”, publicat în anul 1902, Theodor Herzl, fondatorul Sionismului, descria orașul Haifa drept „orașul viitorului” - un oraș portuar cosmopolit și înfloritor, unde șoselele sunt netede ca trotuarele, iar automobilele circulă pe roți de gumă, aproape fără zgomot.
Haifa se bucură de avantajele de a fi centrul educațional și cultural al nordului, ce găzduiește un amestec de arhitectură urbană veche și nouă, cu peisajele naturale atât de apă cât și de pădure, o atmosferă mediteraneeană unică și temperamentală.
Fiind casa a peste 270.000 de locuitori, membrii a cinci religii diferite, care coexistă în armonie, pace și respect reciproc, Haifa oferă o tapiserie bogată de contraste și culori, diferite culturi și grupuri etnice care alcătuiesc țesătura vieții în oraș. Evreii seculari, cei religioși cât și cei ultra-ortodocși, trăiesc alături de creștini, musulmani și bahai.
Considerat, din cea mai îndepărtată antichitate un loc sacru, datorită configurației și a poziției sale geografice Muntele Carmel din Israel se întinde în direcția nord-vest spre sdd-est pe o lungime de circa 25 km, având lățimea de 5-8 km și înălțimea maximă de 546 m. Extremitatea nord-vestică a muntelui formează un promontoriu pe litoralul Mediteranei, deasupra portului Haifa iar colina Muhraqa domină vasta câmpie a Esdrelonului. Carmelul, care în limba ebraică înseamnă "grădina sau via Domnului" își merită cu prisosință numele pentru că, spre deosebire de restul țării Israelului, acest munte rămâne de un verde viu în tot cursul anului. De asemenea Carmelul este considerat, din punct de vedere biblic drept simbol al frumuseții și fertilității. [Isaia 35:2]
Muntele Carmel formează o barieră naturală, iar lucrul acesta a avut impact asupra invaziilor și migrațiilor în decursul secolelor. El este constituit dintr-un amestec de calcar și silex, conținând numeroase peșteri, și acoperit de mai multe roci vulcanice. Partea mai abruptă a muntelui e acoperită de o vegetație luxuriantă, inclusiv stejari, pini, măslini, dafini etc. Se spune că celebrul filozof Pitagora a urcat colinele muntelui în atitudinea omului care meditează la lucrurile din lumea cealaltă. Conform Sfintei Scripturi, Carmelul a fost cucerit de Iosua fiind oarecum hotarul între patru seminții: Așer, Zabulon, Isahar și Manase fără însă ca muntele să fie atribuit nici unuia dintre triburi, fiind considerat ca un loc comun de refugiu sau un sanctuar [Iosua 12:22-17:11]. Dar Carmelul intră cu adevărat în istoria biblică o dată cu profetul Ilie, pe vremea lui Ahab, regele Israelului. Izabela, soția regelui, de origine feniciană, a adus în Israel cultul idolatric al lui Baal, pe care poporul a început să îl agreeze și să i se închine. Prorocul Ilie s-a ridicat împotriva acestora cu mare putere și a făcut din Carmel bastionul monoteismului. Pe acest munte, el a înălțat un altar și a lansat o provocare profeților lui Baal și anume, Dumnezeul care va trimite foc din cer pentru a arde victima de pe altar, să fie considerat Dumnezeul adevărat. Și iată că Dumnezeul Cel Adevărat, Dumnezeul lui Avraam, Isac și Iacov îi ascultă rugăciunea și coboară foc din cer, iar proorocii lui Baal și nu erau puțini la număr - 450, au fost uciși, iar trupurile lor aruncate în apa Chisonului, care curge la poalele muntelui. În urma acestui eveniment, poporul care era de față, l-a recunoscut pe Dumnezeul adevărat, iar seceta, cu care Dumnezeu lovise țara timp de trei ani ca pedeapsă pentru idolatrie, a încetat [1 Împărați 18:16-46]. După acest episod, muntele Carmel e rar menționat în istoria biblică. În epoca bizantină centre puternice de viață monastică s-au ridicat pe acest munte iar când au sosit cruciații tradiția de viață monastică nu s-a întrerupt. Astăzi pe acest lanț muntos sunt așezate mai multe localități importante ca Yokneam în partea de est, Zikhron Yaacov la sud sau metropola Haifa la nord-vest și la baza lui. La poalele muntelui se întind câmpiile fertile din Valea Izrael, care în cursul a 7000 de ani au văzut nenumărate bătălii -atât de multe încât Cartea Apocalipsei identifică acest loc ca fiind locul în care se află bătălia finală a Armaghedonului.
Caesarea sau Cezareea - situat la jumătatea distanței între Tel Aviv și Haifa, orașul Caesarea este un obiectiv care merită vizitat în călătoria prin Israel. Este un oraș construit de Irod cel Mare prin anii 25-13 î. Cr. ca orașul-port Caesarea Maritima și a servit ca un centru administrativ al provinciei Iudeea a Imperiului Roman. Orașul păgân a suferit schimbări mari sub Irod cel Mare, care l-a redenumit Caesarea în onoarea împăratului Roman, Caesar Augustus. În anul 22 î. Cr., Irod a început construcția unui port de mare adâncime și a ridicat depozite, piețe, drumuri largi, băi, temple și impunătoare clădiri publice. La fiecare cinci ani, orașul a găzduit importante competiții sportive, jocuri de gladiatori, și spectacole de teatru, cu vedere la Marea Mediterană.
Cezareea a înflorit în timpul perioadei bizantine. În secolul 3, înțelepții evrei au scutit orașul de legea iudaică, sau Halakha, întrucât în acest timp, majoritatea locuitorilor nu erau evrei. Orașul a fost, în principal, un centru comercial bazat pe comerț. Este singura localitate israeliană gestionată de către o organizație privată, Caesarea Development Corporation și, de asemenea, una dintre cele mai populate localități nerecunoscută ca un consiliu local. În apropiere de ruinele orașului vechi astăzi aici există Parcul Național Caesarea Maritima.
Muntele Sion este o înălțime la vest de Muntele Măslinilor în Ierusalim pe care se află multe mănăstiri și biserici dar și mormântul regelui David, loc vizitat în fiecare an de sute de mii de turiști din lumea întreagă. Pentru evrei, termenul de Sion se referă la întregul oraș Ierusalim și la Țara Israelului. Pentru turiștii care vizitează Țara Sfântă cu Agenția Oxentia Tourism, locul acesta este nelipsit din tururi. Vino și tu să vizitezi împreună cu noi aceste locuri!
„Din Sion, care este întruparea frumuseții desăvârșite, de acolo strălucește Dumnezeu.” [Psalmul 50:2]
Sionul este situat în zona colinei sau a muntelui cu același nume, în partea de sud-est a Ierusalimului de azi, și a fost cunoscut mai întâi ca cetate a iebusiților, iar mai apoi ca așezare fortificată din vremea regelui David. După cucerirea și întărirea cetății sub regii David și Solomon, iar mai apoi în perioada exilului babilonean, Sionul a devenit treptat un simbol al speranței mesianice a evreilor. Această tradiție și-a găsit oglindirea în profețiile lui Isaia. Cetatea lui David de pe muntele Sionului este un obiectiv ce nu lipsește din nici un pelerinaj în Israel organizat de Oxentia Tourism.
Un loc de pelerinaj aflat în afara zidurilor vechiului Ierusalim este locul cunoscut sub numele de ”Grădina Mormântului”. În anul 1842, cercetătorul Otto Thenius a propus ca loc autentic al răstignirii și al îngropării Domnului, un loc stâncos din afara zidurilor Ierusalimului numit Calvar (Golgota), adică „locul căpățânii”. Grădina Mormântului este locul perfect de relaxare dar mai ales de închinare și reflecție asupra cuvintelor îngerului care s-a arătat „în ziua dintâi a săptămânii” și care sunt scrise și astăzi pe ușa de lemn a mormântului – „El (Isus) nu este aici, a înviat!”.
*** Detalii despre DIAMONDS HOTEL, BETHLEHEM 4 ****
Cu acces gratuit la internet WiFi în toate zonele şi o terasă la soare, hotelul Diamond - Bethlehem oferă cazare de 4 stele în Betleem, la 400 de metri de Mormântul Rahilei şi la distanţă mică de centrele oraşelor Ierusalim şi Betleem. Oaspeţii au la dispoziţie un bar. Proprietatea asigură parcare privată gratuită.
Camerele sunt dotate cu TV cu ecran plat. Puteţi găsi un ceainic în cameră. Toate camerele au baie privată.
Recepţia proprietăţii este deschisă nonstop.
Hotelul oferă şi un serviciu de închiriere auto. Biserica Sf. Ecaterina este la 1,8 km de hotelul Diamond - Bethlehem, iar Moscheea lui Omar se află la 1,8 km de proprietate.
Website: www.diamondhotel.ps
*** Detalii despre CLUB TIBERIAS
Hotelul Club Tiberias oferă facilităţi de agrement, inclusiv o piscină, la 10 minute de mers cu maşina de Marea Galileei. amerele hotelului Club sunt prevăzute cu aer condiţionat, TV, ceainic şi seif. Toate sunt spaţioase şi includ o zonă de relaxare.
Conexiunea WiFi este gratuită în toate zonele. Acest hotel administrat de o familie are o poziţie panoramică, cu vedere la Marea Galileei şi Înălţimile Golan. Centrul oraşului Tiberias este la 5 minute de mers cu maşina.
*BONUS! O călătorie de neuitat cu barca pe Marea Galilee
NOTĂ: Costul real al biletului de avion, se va verifica cu compania aeriană la cerere fermă.
PENTRU ZBORURI:
PENTRU PACHETUL LA SOL:
NOTĂ: Dacă înscrierea intervine cu mai puțin de 45 zile înaintea plecării, pachetul turistic se va achita integral. În cazul nerespectării termenelor de plată, Tour Operatorul își rezervă dreptul de a anula rezervarea.
IMPORTANT! Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv în cazul infectării cu SARS-COV2, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să profitați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.
Condiţii de intrare şi regim de şedere: https://www.mae.ro/node/3710