← Inapoi la obiective turistice

Muntele Nebo este un munte inalt de 1.000 de metri, localizat la numai 10 kilometri nord-vest de Madaba, in Iordania, in partea nordica a Marii Negre. In localitatea Madaba se afla o singura biserica crestina, inchinata Sfantului Gheorghe. Biserica adaposteste o nespus de valoroasa comoara istorica, anume o harta a Tarii Sfinte. Aceasta este cea mai veche harta a Tarii Sfinte, fiind lucrata sub forma unui impresionant mozaic din secolul al VI-lea. Tot aici se presupune ca a fost ascuns Chivotul Legii pentru a nu fi instrainat din Ţara Sfântă.

Potrivit traditiei iudaice, acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei, spre Tara Sfanta, în care nu i-a fost îngaduit sa paşească. Pe acest munte ar fi şi murit marele profet Moise. Acolo este o sculptura destul de înalta care reprezintă toiagul lui Moise cu şarpele încolacit pe el, şarpele nefiind asociat cu răul, el fiind un însemn al intelepciunii. Sculptura este realizată de un artist italian iar la baza ei stă scris: ”Asa cum Moise a înălţat sarpele în pustie, aşa trebuie să se înalţe Fiul Omului”,  referire făcându-se la venirea Mantuitorului pe pamant, pentru izbavirea păcatelor noastre.

Muntele Nebo , cunoscut local ca Siyagha, este punctul culminant al regatului antic al Moabului. Panorama este superba, de langa biserica de pe platforma se poate vedea valea Iordanului, Marea Moarta, se observa în zare Ierusalimul, se poate vedea Ierihonul. Exista un panou care arata distantele de la Muntele Nebo spre localitati din Tara Sfanta cum ar fi: