CITY BREAK

PARIS - CITY BREAK [ oferta inchisa ]

Pret de la 303 EUR / persoana in camera dubla
3 zile / 2 nopti
"Paris este mereu o idee bună." – Audrey Hepburn

Descriere

Sunt nenumărate motive pentru a vizita Parisul: arta culinară sofisticată, muzica pasională, arhitectura impozantă, literatura de excepție și arte vizuale care au făcut orașul celebru în toată lumea.
De îndată ce începeți explorarea celui mai vizitat oraș din lume, veți constata că vă plimbați printr-un muzeu în aer liber. Rădăcinile celtice ale capitalei nu sunt evidente, mai ales că în Paris există atât de multe monumente și obiective turistice fabuloase, precum Arcul de Triumf, Turnul Eiffel, Catedrala Nôtre Dame sau Muzeul Luvru.


Detalii calatorie

ZBOR      ( 0383 )   - TAROM

PLECARE: BUCUREȘTI, RO (HENRI COANDA) 01 MAR 13:10
SOSIRE: PARIS. FR ( CHARLES DE GAULLE INTL ARPT ) 01 MAR 15:30
DURATA ZBORURLUI: 01:35  
BAGAJ INCLUS: -  
MASA: -  

ZBOR      ( E 0382)   - TAROM

PLECARE: PARIS. FR ( CHARLES DE GAULLE INTL ARPT ) 03 MAR 12:00
SOSIRE: BUCUREȘTI, RO (HENRI COANDA) 03 MAR 15:30
DURATA ZBORURLUI: 01:35  
BAGAJ INCLUS: -  
MASA: -  

Beneficii

 • Relaxare

 • Distracție

 • Vizitarea unor locuri noi

 • Experiențe inedite.Tarife

Tarif de la 303 euro/ persoană în cameră twin standard.

*Pentru detalii despre alte perioade de plecare, vă rugăm să ne contactați.

**Tarif valabil în limita disponibilității

Turnul Eiffel [Paris]

Turnul Eiffel este o construcție faimoasă pe schelet de oțel din Paris ce măsoară 324 metri înălțime.

Turnul a devenit simbolul Franței cel mai răspândit la nivel mondial. A fost conceput de către Émile Nouguier, Maurice Koechlin și Stephen Sauvestre, angajați la Eiffel și Co. Gustave Eiffel, inițial reticent cu privire la proiect, a devenit ulterior un mare susținător al său și a cumpărat brevetul.

Turnul, care poartă numele său, este una dintre principalele destinații turistice ale Parisului și lumii, cu mai mult de 5,5 milioane de vizitatori anual. 

Turnul are 300 m înălțime, excluzând antena din vârf, ce mai adaugă 20 de metri și o greutate de peste 10.000 de tone.

Când a fost construit era cea mai înaltă clădire din lume. Întreținerea turnului include utilizarea a 50 de tone de vopsea maro închis, la fiecare 7 ani.

Depinzând de temperatura aerului, Turnul Eiffel își schimbă înălțimea cu câțiva centimetri datorită contracției și dilatării aliajului de metale.

Domul Invalizilor [Paris]

În 1670, Ludovic al 14-lea, a dat ordin să se construiască Domul Invalizilor, un spital militar capabil să trateze soldaţii francezi răniţi în războaiele din Europa.

Numele domului este o prescurtare de la “Hôpital des invalides”. În anul 1676 când a fost finalizată construcţia domului, în jurul domului erau 15 curţi cea mai faimoasă fiind “Curtea de onoare”, unde erau ţinute şi paradele militare. Ulterior, veteranii de război au cerut o capelă, aceasta fiind construită în 1679 (Eglise Saint-Louis des Invalides).


Rămăşiţele celui mai mare geniu militar francez Napoleon (1769-1821) se află sub Dom ceea ce atrage mulţi turişti ai Parisului. Napoleon s-a născut în Corsica pe 15 august 1769 într-o familie modestă şi a devenit împăratul Franţei pe 2 decembrie 1804 cucerind aproape toată Europa. El a fost înfrânt în 1815 de generalul englez Wellington la Waterloo în Belgia.

Napoleon a murit pe 5 mai 1821 pe insula Sfânta Elena din Oceanul Atlantic, acolo unde a fost trimis în exil de englezi. Napoleon a rămas un personaj foarte popular iar regele Ludovic Filip a readus sicriul lui în 1840 înapoi în Franţa.

Muzeul Louvre [Paris]

Muzeul Luvru (în franceză Musée du Louvre) este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța (după suprafață, 210.000 m2 dintre care 60.600 m2 destinați expozițiilor) și unul dintre cele mai importante muzee din lume.

Este situat în centrul capitalei franceze, Paris, între cheiul drept al Senei și strada Rivoli (franceză Quai de Louvre - Rue Am. de Coligny - Rue Rivoli), în primul arondisment, într-o clădire istorică, fost palat regal, Palatul Luvru.

Exponatele de artă franțuzești acoperă o largă parte din istoria Franței, de la Dinastia Capetienilor până în prezent. Aici se găsesc 380.000 de obiecte istorice, 35.000 de opere de artă, poate cele mai valoroase din lume. Colecția de artă a muzeului Luvru este împărțită în șapte sectoare: Antichități Egiptene, Orientale, Grecești, Etrusce și Romane, Sculptură, Pictură, Artă decorativă și Artă grafică. Dintre cele mai cunoscute opere de artă se numără, "Gioconda" a lui Leonardo da Vinci, "Venus din Milo", "Libertatea conducând poporul" de Delacroix și Codul lu Hammurabi.
 
 Istoria tumultoasă a muzeului Luvru cuprinde peste opt secole de planuri, construcții și reconstrucții, dirijate de regii Franței, până la președintele François Mitterrand, care a construit faimoasa piramidă de sticlă de la intrare.

Notre Dame [Paris]

Catedrala Notre-Dame din Paris este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului.

Notre-Dame este considerată cea mai întunecată catedrală dintre marile catedrale gotice, dar, pe bună dreptate, lumina care se filtrează prin rozetele colorate conferă sentimente mistice în penumbra severă.

Catedrala Notre-Dame din Paris este vizitată de circa 13 milioane de persoane anual, ceea ce înseamnă o medie zilnică de 30.000 de oameni. În zilele cu afluență ridicată, datorate sărbătorilor sau evenimentelor importante, se poate ajunge chiar și la 50.000 de oameni.

Vorbind despre vitralii, trebuie să amintim de cele trei roze ale catedralei, care reprezintă una din marile opere de artă ale creștinătății. Roza de sud, numită și La Rose du Midi, este un dar din partea regelui Ludovic al IX-lea al Franței și este consacrată Noului Testament.


Opera Garnier [Paris]

Palais Garnier este un reper al intrării nordice a Bulevardului Operei (Avenue de l'Opéra) din Paris, Franța.

Este privit ca una din piesele de valoare arhitecturală deosebită ale vremii sale. Construită în stilul eclectic, este al treisprezecelea teatru care găzduiește Opera din Paris, de la fondarea sa de către Ludovic al XIV-lea în 1669.

Este denumită de multe ori Opera din Paris, însă de la construirea Operei Bastille în 1989 este desemnată drept Opéra Garnier.

Palatul Garnier a fost construit la ordinul lui Napoleon al III-lea, ca parte a unui plan de mare anvergură de modernizare urbanistică, realizat de către Baronul Haussmann.

Proiectul a avut parte de o competiție, câștigată de Charles Garnier (1825-1898), un arhitect de 35 ani, pe atunci necunoscut. 

Place de la Concorde [Paris]

Place de la Concorde (Piața Concordiei) este una din cele mai mari piețe ale Parisului, cu o suprafață de 8.64 hectare.

Situată în arondismentul 8, separă Palatul Bourbon (sediul Adunării Naționale) de Biserica Madeleine din Paris, iar Grădinile Tuileries de Champs-Élysées.

De-a lungul pieței se află două clădiri gemene de pe ambele părți ale Rue Royale, care găzduiesc, o parte, Palatul Crillon, Palatul Plessis-Bellière (sediu al Automobile Club de France) și Palatul Coislin și, cealaltă, Palatul Marinei.

Place de la Concorde este astăzi recunoscută drept una dintre cele mai rafinate scuaruri din lume. Numită inițial Piața Ludovic al XV-lea, cu o statuie ecvestră a regelui în centru, a fost proiectată de arhitectul Jacques- Ange Gabriel, care între anii 1755 și 1775 a construit două clădiri magnifice pe partea nordică a pieței. În timpul Revoluției Franceze statuia regelui a fost distrusă, piața a fost redenumită în Piața Revoluției și o ghilotină a fost amplasată aici. Printre multele sute de executați aici se numără Ludovic al XVI-lea și Maria Antoaneta, Mme Dubarry, Charlotte Corday, Danton și, în sfârșit, Robespierre și susținătorii săi.

Arcul de Triumf [Paris]

Arcul de Triumf (Arc de Triomphe în franceză) este un monument situat în Paris, în Place de l'Étoile, la extremitatea vestică a bulevardului Champs-Élysées. Se află pe o esplanadă circulară cu un diametru de 120 m, la intersecția a douăzeci de bulevarde, cum ar fi Kléber, Grande Armée, Wagram și Champs-Élysées.

Monumentul este inspirat de arhitectura romană și în special de Arcul de triumf al lui Janus la Roma, cu formă tetrapil.

În anumite aspecte se îndepărtează de modelul roman: nu include nici o coloană și este de dimensiuni excepționale, cu 50 m înălțime, 45 m lățime și 22 adâncime.

Arcul face parte acum din monumentele naționale franceze cu o mare însemnătate istorică. La picioarele sale se află Mormântul Soldatului Necunoscut din Primul Război Mondial. 

Sistemul ce alimentează flacăra care îl comemorează a fost pentru prima dată folosit aici. Soldatul Necunoscut este comemorat la fiecare 11 noiembrie, ziua armistițiului semnat între Franța și Germania în 1918.

Panteonul [Paris]

Panthéon-ul (literalmente Panteonul) este o clădire în arondismentul 5 din Paris, Franța.

A fost construit la sfârșitul secolului al XVIII-lea de arhitectul Jacques-Germain Soufflot ca biserică dedicată sfintei Geneveva (Sainte-Geneviève), dar în prezent este un memorial, care adăpostește rămășițele pământești ale unor personalități franceze marcante.

Este un exemplu al arhitecturii neoclasiciste, cu o fațadă modelată pe cea a Panteonului din Roma.


Castelul Fontainbleau [Paris]

Castelul Fontainebleau, situat la 55 km de centrul Parisului, este unul dintre cele mai mari castele regale din Franța.

Palatul este lucrarea mai multor monarhi francezi, fiind construit pe o structură a lui Francisc I de la începutul secolului al XVI-lea. Clădirea este aranjată în jurul mai multor curți. Orașul Fontainebleau a crescut în jurul resturilor pădurii de la Fontainebleau, fostul parc regal de vânătoare.

Astăzi o parte din castel adăpostește Școala Americană de Arte, o școală de artă, arhitectură, și muzică pentru studenții din Statele Unite. Școala a fost înființată de generalul Pershing când soldații lui staționau acolo în timpul Primului Război Mondial.

Palatul Versailles [Paris]

Palatul Versailles (numit și castelul Versailles; în franceză Chateau de Versailles) este un castel regal construit la Versailles, în Franța. A fost reședința regilor Franței : Ludovic al XIV-lea , Ludovic al XV-lea și Ludovic al XVI-lea.

Acest castel se înscrie printre cele mai remarcabile monumente din Franța, nu numai prin frumusețe, ci și prin prisma evenimentelor :

 • devine reședință regală permanentă începând cu anul 1682, când regele Ludovic al XIV-lea a mutat curtea de la Paris, până în 1789, când familia regală a fost forțată să se întoarcă în capitală, cu excepția a câțiva ani din timpul Regenței.

Castelul Versailles reprezintă un simbol al monarhiei absolute adoptat de către Ludovic al XIV-lea.În acest castel, în Galeria Oglinzilor, a fost semnat Tratatul de la Versailles iar în 1837 palatul a devenit primul muzeu de istorie al Franței.

 În vizitarea Palatului de la Versailles există câteva puncte care nu trebuie ratate, deși întregul ansamblu este cu adevărat deosebit. Apartamentul reginei are 4 camere și a fost ocupat de fiecare regină, ultima fiind Maria-Antoaneta. A suferit multe schimbări ce explică multitudinea de stiluri în contrast cu apartamentul regelui. În acest apartament, reginele au trăit în afara vieții publice.  
 Sala Oglinzilor, lungă de 73 de metri, lată de 10,5 metri și înaltă de 12,3 metri are pe tavan pictate câteva scene din viața regelui Ludovic al XIV-lea din momentul în care a început domnia în anul 1661 și până în anul 1678 când a fost pacea din Nijmegen. Regele trecea în fiecare zi prin această sală în drumul său spre capelă și spre apartament. Sala era folosită pentru a găzdui recepțiile mari, nunțile regale și întâlnirile între ambasadori.
 

Facilitati hotele

*** Detalii despre Hotel Regina Opera 3*

Hotelul Regina Opéra Grands Boulevards este situat în centrul Parisului, în districtul plin de viață Grands Boulevards, în apropiere de teatre și săli de concerte. Regina se află la 10 minute de Canal Saint-Martin și la o plimbare de doar 3 minute de stația de metrou Nouvelle Bonne, care oferă acces direct la Place de la Concorde și la Turnul Eiffel.

Camerele moderne, cu aer condiționat sunt decorate în culori calde și oferă TV prin satelit, WiFi gratuit și izolare fonică. De asemenea, camerele au baie privată cu o cadă, articole de toaletă gratuite şi uscător de păr. Camerele sunt deservite de lift.

În fiecare dimineață, în sala de mic dejun luminoasă, este oferit un mic dejun tip bufet care include produse proaspete. De asemenea, oaspeții pot savura o băutură la bar.

Hotelul Regina oferă o recepție deschisă nonstop și ziare gratuite, precum și un serviciu de spălătorie și curățătorie chimică. La câțiva pași se găsesc restaurante şi baruri. De asemenea, oaspeții pot vizita cu ușurință cartierul Marais, iar Luvrul se află la o scurtă călătorie cu metroul.Pachetul include

2 nopți de cazare cu mic dejun
 • Cazare 2 nopți in cameră standard twin.

 • Bilet avion din București - Paris - București

 • Toate taxele incluse.

 • Bagaj mare de cală

 • Masa

 • Transfer aeroport - hotel - aeroport

 • Taxa de oraș

 • Asigurare medicală și storno

 • Intrările la obiectivele turistice

 • Alte cheltuieli personale.

Adauga marturie


Introduceti codul de securitate:

Marturii

Alte detalii

REGULI TARIFARE
 • Tarifele sunt valabile în limita disponibilității
 • Biletele sunt nerambursabile
 • Modificarea datelor de călătorie nu este permisă.

V-ar mai putea interesa