CIRCUIT

GRECIA 2019 - CIRCUIT CLASIC [ oferta inchisa ]

Pret de la 325 EUR / persoana
7 zile / 6 nopti   -   Bilet autocar inclus

Descriere

Grecia este o ţară superbă, cu nişte frumuseţi aparte care îţi pot umple golurile sufleteşti sau căderile morale. Te uiţi la cer, la mare, la valuri, la stânci, te sui pe Acropolis şi îţi trece tot răul.

Detalii calatorie

Beneficii

 • Relaxare
 • Distracție
 • Vizitarea unor locuri noi
 • Experiențe inedite.


Tarife

Tarif de la 325 euro/ persoană/ pachet.

*Pentru detalii despre alte perioade de plecare, vă rugăm să ne contactați.

**Tarif valabil în limita disponibilității

***Grup minim 40 persoane.


 

Ziua 1

Bucureşti - Ruse - Sofia - Salonic (700 KM):


Întâlnire cu însoțitorul de grup, vis a vis de Gara de Nord (coloane) în fața Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 04.30 și plecare din București la ora 04.45 cu autocarul pe traseul Giurgiu-Russe.

În Bulgaria vom face o scurtă oprire, în centrul Sofiei, lângă Catedrala Aleksander Nevski și Biserica Sfânta Sofia (vizită panoramică a orașului).

Seara, cazare și timp liber pentru plimbare și odihnă în Salonic la hotel 3*.  


autocar
Hotel 3*
Cazare hotel 3* în Salonic
Ziua 2

Salonic - Meteora -  Atena (650 KM):


Mic dejun.

Dimineața devreme plecăm spre mănăstirile Meteora, al doilea centru monahal ortodox al Greciei, după Muntele Athos.

Prima vizită va avea loc în Valea Tembi, la Schitul Sfintei Parascheva, în apropierea căruia există o mică intrare în stâncă ce duce la un izvor subteran, a cărui apă este considerată a fi tămăduitoare pentru bolile de ochi.

În continuare ne vom opri la atelierul de icoane bizantine, unde vom cunoaște tehnica picturii acestora, urmând apoi o vizită la două dintre cele șase mănăstiri existente (Varlaam și Marele Meteor, biletele de intrare nu sunt incluse, preț informativ 3 EURO/ persoană/ mănăstire).

După un popas pentru masa de prânz, ne continuăm drumul spre capitala Greciei.

Seara cazare în Atena la hotel 3*. 


autocar
Hotel 3*
Mic dejun, cazare hotel 3* în Atena
Ziua 3

Turul Atenei - Portul Pireu - Cartierul olimpic:


Mic dejun.

Tur de oraș Atena: Stadionul Olimpic, Parlamentul și Piața Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piețele Omonia și Karaiskaki .

După tur vizită cu ghid local la Acropole (bilet de intrare opțional: 22 EURO/adult), leagănul civilizației antice elene, monument al arhitecturii mondiale, unde vom admira vestigiile păstrate de aproape 2500 de ani, precum templele Parthenon, Erechteion, Athena Nike, propileele, Odeonul.

În continuare străbatem pietonal renumitul cartier Plaka spre Areios Pagos-primul tribunal din lume, loc de unde a cuvântat Apostolul Pavel prima dată atenienilor, Agora, forumul Roman, Mitropolia.

Timp liber pentru prânz în cartierul Plaka.

După amiază, opțional, excursie la Cap Sounion, cel mai sudic punct continental al Greciei, pentru Apus de Soare la Templul lui Poseidon (un fenomen unic în lume). Preț: 20 EURO/ persoană.

Seara, întoarcere la Atena. Vă recomandăm un tur pietonal cu însoțitorul de grup în celebrul cartier Plaka de la poalele Acropolei.

Cazare la același hotel.


autocar
Hotel 3*
Mic dejun, cazare hotel 3* în Atena
Ziua 4

Micene - Epidaur - Nafplio - Canalul de Corint (opțional):


Mic dejun.

Timp liber la dispoziție în Atena, sau opțional excursie în Peninsula Peloponez unde se află leagănul civilizației minoice.

Se vizitează: Istmul și canalul de Corint, Epidavros (a fost cunoscut pentru teatrul construit în 340 i.Hr. care funcționează și astăzi cu aproximativ 6000 locuri), Mycene, unde se vor vizita cetatea antică, teatrul și mormântul lui Agamemnon (cunoscut din Iliada lui Homer, regele cetății Mycene, care a pornit Războiul Troian) și într-un final Nafplion oraș port construit de venețieni, prima capitală a Greciei moderne, după eliberarea de sub otomani. Preț informativ: 75 EURO/persoană (minim 20 plătitori). Include: transport cu autocarul, biletele de intrare la obiective (Mycene & Epidavros), asistență, ghid local și masa de prânz servită la un restaurant tradițional (grup minim 25 plătitori).

Întoarcere la Atena. Seara, timp liber la dispoziție.

Cazare la același hotel.  


autocar
Hotel 3*
Mic dejun, prânz, cazare la hotel 3* în Atena
Ziua 5

Croazieră în insulele golfului Saronic : Eghina - Hydra - Poros (opţional):


Mic dejun.

Timp liber la dispoziție pentru vizite individuale.

Opțional, croazieră de o zi spre trei insule, Eghina, Hydra și Poros. Vă propunem o frumoasă plimbare în cele mai frumoase insule ale golfului Saronic cu plecare din Portul Pireu.

Prima oprire o vom face în Poros insulă cu numeroase plantații de lămâi dar și cu o zonă portuară foarte animată.

Următoarea oprire se va face în insula Hydra o pitorească insuliță cu străduțe șerpuite și înguste în care traficul auto este interzis iar deplasarea se poate face pe jos sau cu măgărușii.

Ultimul popas este insula Eghina, cea mai mare din cele trei, numită și Insula Fisticului sau insula Sfântului Nektarie.

Prânzul va fi servit pe vapor și este format din aperitiv, fel principal și desert (băuturile nu sunt incluse). Pe durata croazierei vă puteți bucura și de programul artistic prezentat de echipa de animație a vasului. Preț: 90 EURO/ persoană.

Întoarcere la Atena.

Cazare la același hotel.  


autocar
Hotel 3*
Mic dejun, prânz, cazare la hotel 3* în Atena
Ziua 6

Atena - Delphi - Salonic (550KM):


Mic dejun.

Dimineața devreme plecăm spre Delphi, orașul antic, casa și altarul oracolului în mitologia elena, dedicat zeului Apollo (în legenda homerică, Apollo a fost inițial zeul zilei, al luminii și al artelor). Vechii greci considerau Delphi ca fiind centrul universului.

A reprezentat secole întregi epicentrul spiritual al lumii antice.

Vizită individuală în situl arheologic. Continuăm traseul către Paralia Katerini pe ruta: Lamia-Larissa-Valea Tembi- Platamonas.

Seara cazare în Salonic la hotel 3*.


autocar
Mic dejun, cazare la hotel 3* în Salonic
Ziua 7

Salonic - Sofia - Bucureşti (730KM):


Mic dejun.

Tur panoramic al Salonicului.

Vom admira: Catedrala Sfântul Dimitrie, Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserică din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfânta Sofia, Catedrala Mitropolitană Grigorie Palama din Salonic, Turnul Alb (simbol al orașului, sec. XVI).

În cursul prânzului plecăm spre casă. Sosire în București seara în funcție de trafic și formalitățile vamale.


autocar
Mic dejun
Catedrala Aleksander Nevski [Sofia]

Catedrala Alexandr Nevski este un monument reprezentativ al orașului Sofia.

Edificiul servește drept catedrală patriarhală a Bisericii Ortodoxe Bulgare. A fost ridicată între anii 1904-1912 în stil neobizantin, după planurile arhitectului rus Alexandr Pomeranțev. Hramul catedralei îl evocă pe eroul rus Aleksandr Nevski.

Cupola are o înălțime de 45 metri iar turnul clopotniței o înălțime de 53 m.

Interiorul este decorat cu marmură italiană policromă.

La baza cupolei este înscris cu litere de aur textul rugăciunii Tatăl nostru.

Catedrala a fost ridicată pentru a sărbători eliberarea de sub dominația otomană.


Biserica Sfânta Sofia [Sofia]

Biserica Sf Sofia este situată în centrul capitalei Bulgariei în apropierea Catedralei Aleksandr Nevski. Este una dintre cele mai vechi biserici din Sofia iar istoria sa este strâns legată de istoria oraşului. În prezent templul este considerat unul dintre simbolurile Sofiei.

Biserica a fost construită în secolul al VI-lea, în timpul împăratului bizantin Justinian.

Biserica Sf Sofia a fost construită pe locul necropolei din oraşul Serdika şi al altei biserici mai vechi din secolul al 4-lea.

Fragmente din mozaic care au aparţinut bisericii mai vechi au fost găsite în timpul săpăturilor arheologice. Se consideră că această clădire poate găzdui până la cinci mii de oameni.

În timpul perioadei cuprinse între secolul al XI-lea şi al XIV-lea, biserica a fost Mitropolie şi a dat numele său oraşului. În secolul al XVI-lea în timpul dominaţiei otomane biserica a fost transformată într-o moschee şi picturile sale murale au fost distruse.

Marile cutremure din anul 1818 şi anul 1858 au demolat minaretul şi au distrus clădirea. Clădirea bisericii a fost renovată de mai multe ori.

Mănăstirile Meteora [Meteora]

Toate aceste mănăstiri se află la Meteora, iar cele mai multe sunt cocoțate pe stânci înalte și accesibile prin scări tăiate în rocă. Ele au fost înființate pentru călugării și călugărițele care urmează învățăturile Bisericii Ortodoxe a Greciei. O mare parte din arhitectura acestor clădiri are la origine Athonitul.

Mănăstirea Marelui Meteor - este cea mai mare dintre mănăstirile situate în Meteora. A fost construită la mijlocul secolului al XIV-lea între 1387 și 1388, pictată între 1483 și 1552 și mai apoi restaurată în 1483 și 1552.

Mănăstirea Varlaam este a doua mănăstire ca mărime în complexul Meteora. A fost construită în 1541 și pictată în 1548. Biserica cu hramul Toți Sfinții, este de tip athonit (cruce pătrată cu cupolă și coruri), cu pridvor spațios înconjurat de o cupolă. Aceasta a fost construită între 1541-1542 și pictată în 1548, în timp ce pridvorul a fost pictat în 1566.

Mănăstirea Sfânta Treime se află în partea de sus a stâncilor. Aceasta a fost construită în 1475 și pictată în 1741. În 1689 a fost adăugat pridvorul și pictat în 1692, iar sacristia adăugată în 1684. În trecut se ajungea la mănăstire cu scara de frânghie și cu plasa. În 1925 au fost săpate 140 de trepte.

Odeonul [Atena]

Teatrul Herodes Atticus sau Odeonul lui Herodes Atticus a fost construit între anii 161-174 e.n. în timpul perioadei romane a Atenei.

Teatrul face parte din complexul Acropole. A fost construit în memoria soţiei lui Herodes Atticus, Aspasia Annia Regilla.

Teatrul are capacitatea de 5000 de spectatori iar în antichitate era acoperit cu un acoperiş de lemn de cedru pentru a îmbunătăţi acustica.

Canalul de Corint [Mycene]

 Faimosul Canal Corint leagă Golful Corint de Golful Saronic din Marea Egee. Este un canal artificial construit între anii 1881 – 1893, se întinde pe o lungime de 6,4 kilometri și are o lățime de doar 21,3 metri. În afară de câteva nave de croazieră, și acestea de dimensiuni modeste, Canalul Corint este inutilizabil pentru cele mai multe nave moderne. Deși a fost finalizat la sfârșitul secolului al XIX-lea, idee unui asemenea canal în această zonă datează de peste 2000 de ani.Prima propunere a unui canal navigabil aici datează din secolul al VII-lea î.Hr. Proiectul a fost abandonat datorită dificultăților tehnice, dar și a faptului că o astfel de construcție ar fi lipsit Corintul de rolul său principal de antrepozit al diferitelor bunuri. Diadohul Demetrius I al Macedoniei a plănuit la rândul său construirea unui canal pentru a-și imbunătăți liniile de comunicație, dar a renunțat la plan după ce topografii săi au calculat greșit nivelurile mărilor adiacente. De asemenea, potrivit documentelor istorice, inclusiv Iulius Cezar ar fi avut în vedere crearea unui canal prin istmul Corint, însă acesta a fost asasinat înainte de a-și pune planul în aplicare. 

Akropolis [Atena]

Cel mai celebru obiectiv turistic al Greciei, Acropola din Atena,  este o adevărată bijuterie istorică arhitecturală. Această capodoperă a arhitecturii grecești și totodată simbolul Greciei, Acropolă din Atena, a fost înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1987. Termenul de “acropola” provine din cuvintele grecești “acros” = “ridicat” și “polis” = “oraș”, și înseamnă “punctul cel mai înalt al orașului“, reprezentând fortăreața construită pe locul cel mai înalt și cel mai bine apărat din vechile orașe grecești, care servea drept loc de refugiu și de apărare pentru populație în timpul atacurilor. Această fortăreață cuprindea în incinta ei principalele edificii publice: palate, temple, statui. Numeroase orașe grecești precum Corint, Micene, Teba, Sparta, Argos sau Tirint au astfel de așezări fortificate, numite “acropole”, iar o parte din aceste acropole se mai păstrează și astăzi.
 Acropola din Atena cuprinde 21 de vestigii de o mare importanță istorică și arhitecturală: Partenonul, Erehteionul, Propylea, Statuia Atenei Promachos, Templul Atenei Nike, Altarul Atenei, Templul lui Dionysos, Odeonul lui Herodes Atticus, Teatrul lui Dionysos Eleuthereos, Odeonul lui Pericle, Vechiul templu al Atenei. Dintre aceste monumente, cele mai importante sunt Partenonul și Erehteionul, care au fost dedicate zeiței Atena.

PARLAMENTUL [Viena]

Clădirea Parlamentului austriac este sediul celor două camere ale Parlamentului Austriei. A fost construită în Viena de Theophil Hansen, care s-a inspirat din arhitectura greacă în timpul unei lungi șederi la Atena, care i-a devenit familiară, pentru a proiecta această imensă clădire neoclasică cunoscută și sub numele de Palatul Epstein. Ea a fost construită pe Ringstrasse în perioada 1874-1884 pentru a găzdui ședințele Reichsrat-ului, consiliul imperial compus din reprezentanți ai diferitelor țări ale Cisleithaniei aflate sub suveranitatea Habsburgilor.

Ornamentată cu efigii ale istoricilor antici, o rampă largă este încadrată de dresorii de cai sculptați în bronz de Josef Lax în 1901 și conduce la porticul de intrare înălțat față de bulevard. În vârful fațadei, decorată cu statui de savanți și oameni de stat, Victoriile înaripate conduc care.

Începând din 1902, Athenebrunnen, fântâna proiectată de Karl Knudmann și dominată de o statuie uriașă a Atenei, zeița greacă a înțelepciunii, se află în fața clădirii.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, jumătate din clădirea Parlamentului a fost complet distrusă.

Reconstrucția a fost finalizată în iunie 1956, dar restaurarea unor lucrări de artă deteriorate a început abia în anii 1990.

Facilitati hotele

*** Detalii despre Hotel 3*Pachetul include

6 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopți în Salonic, 4 nopți în Atena

Servicii incluse:


 • Transport cu autocar (standard internațional) conform itinerariului

 • 6 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopți în Salonic, 4 nopți în Atena

 • Vizite conform programului

 • Însoțitor român de grup din partea agenției

Nu sunt incluse:


 

 • intrările la obiectivele turistice, în valoare aproximativă de 40 EURO. Se achită opțional la însoțitorul de grup
 • asigurarea medicală de călătorie (recomandată): 24 lei/ persoană (pers. sub 60 de ani)
 • asigurarea storno (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie 
 • excursiile opționale menționate în program

Adauga marturie


Introduceti codul de securitate:

Marturii

Alte detalii

Informații suplimentare

Grup minim:


 • 40 persoane

 • Pentru un grup de 35-39 persoane, prețul se majorează cu 10 euro/persoană 

 • Pentru un grup de 30-34 persoane, prețul se majorează cu 20 euro/persoană 

 • Pentru un grup de 25-29 persoane, prețul se majorează cu 30 euro/persoană 

 • Pentru grup mai mic de 25 persoane, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează.

Documente necesare călătoriei
 • Carte de identitate/paşaport simplu electronic sau temporar valabil cel puţin 6 luni de la încheierea călătoriei. Toţi copiii au nevoie de paşaport. 

 • Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită de oficialitățile din țările vizitate, ca atare facilitățile camerelor sunt conforme cu standardele locale.

 • Conform reglementărilor în vigoare, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a fi lăsați să iasă din țară: să călătorească cu cel puțin un adult însoțitor. Să aibă asupra lor acordul ambilor părinți (sau al părintelui care nu-i însoțește) legalizat la notariat. Adultul care-l însoțește, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinți, trebuie să aibă asupra sa cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră. Informații suplimentare pe http://www.politiadefrontiera.ro

 • Persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite). 

 • Agentia nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

 • Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program. 

 • Distributia camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup. 

 • Hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii. 

 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare. În momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor. 

 • Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru cameră single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul se poate retrage  fără penalizări sau să opteze pentru cameră single. 

 • Conducatorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective. 

 • Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj din interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali.  

 • Agentia nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau ale obiectelor personale.  În cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la organele competente.  

 • Excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele sau pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv și ghidul excursiei sau după caz ghid local. Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional. Dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se atașează turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încât cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor. 

 • Aşezarea în autocar se face în ordinea înscrierilor, începând cu rândul doi de banchete. 

 • Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

V-ar mai putea interesaJul 08 2021
CIRCUIT

ok| Rusia 2021 ✈ Moscova Si Sankt Petersburg

1095 Eur / persoana
Jun 01 2021
CIRCUIT

ok| Rusia 2021 ✈ Sankt Petersburg

de la 1020 Eur / persoana
Sep 17 2021
CIRCUIT

ok| RUSIA 2021 ✈ Seniori

de la 975 Eur / persoana
Jun 03 2021
CIRCUIT

ok| Rusia 2021 ✈ Nopti Albe

de la 1175 Eur / persoana