blog

Auschwitz - Birkenau | Oxentia Tourism

23/04/2020
470
0 comentarii

➡️ "Strigăt de deznădejde și avertisment pentru omenire să fie pururi acest loc în care hitleriștii au ucis aproape un milion și jumătate de bărbați, femei și copii în principal evrei din diferite țări europene." Auschwitz-Birkenau. [1940 -1945]

➡️ Auschwitz-Birkenau a fost un lagăr de concentrare nazist din Polonia, care în timpul celui de -al Doilea Război Mondial a avut un rol de distrugere în rândul populației evreiești din Europa, țiganii, și nu numai a acestora. Alte lagăre din afară teritoriului Germaniei erau folosite că puncte de lucru sau pentru "experimente" ale doctorilor naziști.

➡️ La fiecare lagăr era adăugat, la ieșire câte un crematoriu pentru cadavrele deținuților. Lângă acest crematoriu se mai afla și câte o cameră de dușuri, care avea ca scop gazarea prizonierilor. În lagărul de la Auschwitz-Birkenau aceste camere de gazare și crematoriile se aflau în interiorul lagărului deoarece lagărul a fost construit într-o localitate ocupată de germani și transformată în lagăr de concentrare. Locuitorii polonezi ai Auschwitzului, care au refuzat să fie deportați fie în Germania, fie în Austria, au fost folosiți la muncă "în folosul națiunii germane", ei nefiind tratați că și conaționalii lor care au acceptat să plece din Auschwitz.

➡️ Cunoscut drept cel mai mare lagăr de exterminare nazist, Auschwitz a devenit locul emblematic de implementare a soluției finale, un element major în punerea în practică a Holocaustului; se estimează că cel puțin 1,1 milioane de persoane au fost omorâte acolo, din care peste 90% au fost evrei.

Cu aleasă prețuire,

Mihail Manole Oxentia Tourism

  • office@oxentiatourism.com
  • ☎️ +40.723.294.027 - Precup Nica
  • ☎️ +40.746.675.313 - Mihail Manole

Comentarii (0)

Adauga un comentariu


Introduceti codul de securitate: