blog

✈️ Vă dorește un Crăciun Fericit | Oxentia Tourism

23/12/2018
578
0 comentarii

✈️ Suntem în pragul sărbătorilor de iarnă și întreaga lume este cuprinsă de freamătul specific acestor sărbători.
Localități împodobite, case luminate, pomi îmbrăcați în mii de beculețe colorate, sălile mari de teatru găzduiesc concerte de colinde înălțătoare, marile lanțuri de magazine sunt pline de cumpărători care-și pregătesc cadourile pentru cei dragi iar ofertele sunt care mai de care mai atractive și mai tentante.

Toată suflarea se află într-o perioadă de pregătire intensă pentru aceste zile de sărbătoare. Toate acestea fac parte din viața noastră și își au farmecul lor, dar concentrându-ne doar pe ele pierdem din vedere care este de fapt esența Crăciunului.

Și ca să nu uităm de adevăratul sărbătorit ar trebui să știm ce s-a întâmplat de fapt, la Crăciun. Biblia ne explică atât din punctul de vedere al oamenilor, cât și din punctul lui Dumnezeu de vedere, acest eveniment.

Să pornim într-o călătorie imaginară în trecut într-o țară mică din Orient, în Israel.

Betleem este un oraș situat la 10 km sud de Ierusalim, un important centru religios și pentru iudei și pentru creștini. Vechiul Testament identifică Betleemul ca orașul în care regele David s-a născut. În Noul Testament, Betleemul este locul de naștere al Domnului Isus. Astăzi orașul este locuit de una din cele mai vechi comunități de creștini din lume, deși mărimea comunității s-a micșorat datorită emigrației.
Cel mai dezvoltat sector economic al acestei așezări este turismul, ce cunoaște apogeul în preajma Crăciunului când pelerinii creștini din întreaga lume se grăbesc să ajungă aici și să experimenteze sărbătoarea Nașterii Fiului lui Dumnezeu „ chiar la El acasă”.

Locuitorii mai înstăriți au mici magazine unde vând bijuterii din metale simple, fără valoare, dar foarte frumos lucrate sau diverse suveniruri. Cei mai săraci păzesc turmele de oi pe câmpurile din afară orașului, ca păstorii de odinioară.

Betleemul, deși aflat în Iudeea, nu departe de Ierusalim, era considerat în trecut un loc umil și uitat de lume, locuit de păstori considerați nu foarte școliți și cu un mod de viață sărăcăcios.
Și iată că, sfidând gândirea omenească, logică – am spune noi, Dumnezeu, Tatăl, în înțelepciunea Sa Îl trimite pe Mesia, Cristosul lui Dumnezeu, în lume  să Se nască în Betleem, în locul acesta umil și neînsemnat arătând,
dacă mai era nevoie, încă o dată că Dumnezeu alege adeseori pe cele de jos spre a le da de rușine pe cele de sus, și pe cele care se socot de puțin preț, ca să le certe pe cele care se fălesc.
Despre Betleem, umilul orășel scrie și proorocul Mica, cel care spune „ Şi tu, Betleeme Efrata, măcar că eşti prea mic între cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuşi din tine Îmi va ieşi Cel ce va stăpâni peste Israel şi a cărui obârşie se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veşniciei.” ( Mica 5.2)
Această cetate mică și neînsemnată în ochii omenești avea să fie martora unei minuni dumnezeiești care, iată peste veacuri este vizitată de milioane și milioane de oameni în fiecare an.
Aflându-se pe drum și împlinindu-se vremea nașterii, Maria, Maica Sfântă și Iosif, bărbatul ei, au găsit adăpost într-o peșteră folosită ca iesle – pentru că „ în casa de poposire (hotelul zilelor noastre) nu era loc pentru ei”.
Aici, pe paie curate și sub suflarea caldă a vitelor, s-a născut Fiu de Dumnezeu cu scâncet de prunc omenesc; aici, mirați au aflați păstorii prin îngerul coborât din cer de la Dumnezeu că s-a născut Mântuitorul lumii.
Aici, călăuziți de stea, au venit și s-au închinat Magii de la Răsărit, aducându-și darurile lor de aur, smirnă și tămâie, ca semn de recunoaștere a calităților Fiului lui Dumnezeu: aur- pentru Regele lumii,
tămâie – ca simbol al slujbei Sale de Mare Preot înaintea lui Dumnezeu și smirna – care anticipează suferințele pe care le va îndura purtând păcatele lumii.   

Cu ocazia acestei sărbători ar trebui să ne amintim cu bucurie că dacă nu ar fi existat Emanuel, Fiul lui Dumnezeu nu am fi avut o sărbătoare a venirii Sale în lume.
Dacă n-ar fi existat un Fiu de Dumnezeu care să ia chip de om, dacă n-ar fi existat o iesle, niște magi și niște păstori, un Iosif și-o Maria, atunci Crăciunul nu ar fi existat.
Această sărbătoare nu și-ar avea rostul dacă nu Îl are în centru pe adevăratul sărbătorit. Și când vorbesc despre adevăratul sărbătorit el nu este nici Moș Crăciun, nici bradul frumos împodobit,
nici cadoul sau cadourile după care alergăm cu frenezie, ci sărbătoritul real al Crăciunului este Isus Cristos, Mesia, sau Emanuel – Fiul lui Dumnezeu.  
Să ducem așadar vestea aceasta tuturor, că ni S-a născut Mântuitor.

Tuturor echipa Oxentia Tourism vă dorește un Crăciun petrecut în prezența Sărbătoritului – Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu!

Cristos s-a născut!

Comentarii (0)

Adauga un comentariu


Introduceti codul de securitate: