blog

✈️ Marea Moartă - Minunea Israelului | Oxentia Tourism

28/09/2018
689
0 comentarii

✈️ Cum e Marea Moartă? Cum arată ea? Ce faci la Marea Moartă sau ce vietăți trăiesc în Marea Moartă? Sunt întrebări pe care cu siguranță ți le-ai pus și tu adesea. Așa că astăzi te invit să descoperim împreună acest „ochi de apă” impresionant.

Aflată între Israel și Iordania, la 420 metri sub nivelul mării , cu  altitudinea cea mai joasă de pe suprafața pământului, Marea Moartă este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de pe glob.

Romanii i-au dat numele de Marea Moartă, iar evreii i-au spus „Marea Sării”. Indiferent de numele ei însă, este marea cu cea mai mare concentrație de sare de pe pământ de 34, 2%, fiind de 9, 6 ori mai sărată decât a unui ocean. Datorită concentrației mari de sare, aici nu trăiește nici o vietate, de unde provine și denumirea de Marea Moartă.

Și tot din cauza  gradului de salinitate mare, oricine poate „pluti” pe întinsul ei chiar dacă nu știe să înoate, iar asta atrage turiștii din întreaga lume precum un magnet.

Anual, în Israel ajung aproximativ 2 milioane de turiști,  iar Marea Moartă este un punct de atracție pentru toți aceștia fără deosebire, fiind și un loc încărcat de istorie, pe lângă sursa de sănătate pe care o oferă prin unicitatea sa.

Descoperirile arheologice au arătat că oamenii au început să viziteze Marea Moartă în urmă cu 4 mii de ani. Printre cei care s-au bucurat de efectele terapeutice ale acestei ape se numără regele David, Irod, împăratul roman Vespasian, regele Solomon, regina Cleopatra și mulți alții. De altfel știm cu toții că regina Cleopatra a reprezentat un ideal de frumusețe pentru lumea antică. Ultima Regină a Egiptului, cultiva frumusețea ca pe o artă. Din trusa ei de înfrumusețare nu lipseau laptele de capră și de măgăriță, mierea de albine, aloe vera, mineralele și nămolul de la Marea Moartă, uleiul de chimen negru și fardurile pentru ochi specifice Orientului.

 Regina a obținut exclusivitate pentru producerea cosmeticelor, produselor farmaceutice și extractelor de la Marea Moartă, după ce Marc Antoniu a cucerit zona de dragul ei. Caravanele sale de cămile străbăteau deșertul Sinai pentru a aduce extractele minerale și nămolul din Marea Moartă.

Și astăzi Marea Moartă este un centru spa natural, care oferă celor care vin aici oportunitatea de a se relaxa, de a beneficia de produsele cosmetice faimoase în întreaga lume și de a se trata de numeroase afecțiuni ale pielii. Cum se poate așa ceva?

Pur și simplu pentru că Marea Moartă conține pe lângă cei aproape 35% sare,  și potasiu, magneziu, sulf, fosfor, calciu, zinc, sodiu, litiu, bor, brom, stronţiu și mangan. Într-un singur cuvânt - o multitudine minerale. S-a dovedit că tratamentele pe bază de minerale și săruri din Marea Moartă ajută la tratarea unui număr mare de afecțiuni dermatologice, reumatologice, boli pulmonare, artrită reumatoidă, osteoartrită, eczeme și psoriazis.

Înconjurată de peisaje aride și deșerturi întinse, în locul unde se află Marea Moartă umiditatea este scăzută iar cantitatea de precipitații este foarte mică. 330 de zile pe an, temperatura apei este destul de ridicată pentru un sezon de plajă și de îmbăiere pentru că temperatura aerului crește aici cu fiecare minut al zilei care trece așa că foarte frecvent aceasta trece de 30 de grade C.

Să mai spunem și că datorită climatului său unic, aerul conține mai mult oxigen și brom ceea ce oferă un efect plăcut și relaxant.

Și după această pledoarie pentru cel mai jos punct de pe pământ îți mai menționez și că vizita la Marea Moartă este întotdeauna inclusă  în ofertele de călătorie ale Agenției Oxentia Tourism. Pentru că da, printre cei aproximativ 2 milioane de vizitatori anuali în Israel, se află și cei ce călătoresc în „barca” Oxentia Tourism.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea de a vizita și tu acest loc, ofertele noastre îți stau la dispoziție pe www.oxentiatourism.ro! Intră pe site și rezervă-ți locul în cea mai potrivită perioadă pentru tine!

Comentarii (0)

Adauga un comentariu


Introduceti codul de securitate: