blog

✈️ Cezareea Maritima - locul unde a fost tinut apostolul Pavel | Oxentia Tourism

18/05/2020
141
0 comentarii

✈️ În Cezareea era un om cu numele Corneliu, sutaş din ceata de ostaşi numită „Italiana”. Omul acesta era cucernic şi temător de Dumnezeu, împreună cu toată casa lui. El făcea multe milostenii norodului şi se ruga totdeauna lui Dumnezeu. [Fapt. 10:22].

✅ Corneliu s-a uitat ţintă la el, s-a înfricoşat şi a răspuns: „Ce este, Doamne?” Şi îngerul i-a zis: „Rugăciunile şi milosteniile tale s-au suit înaintea lui Dumnezeu, şi El Şi-a adus aminte de ele. Trimite acum nişte oameni la Iope şi cheamă pe Simon, zis şi Petru. El găzduieşte la un om numit Simon Tăbăcarul, a cărui casă este lângă mare: acela îţi va spune ce trebuie să faci.” [Fapt. 9:43; Fapt. 11:14]

✅ Situat la jumătatea distanței între Tel Aviv și Haifa, orașul Caesarea este un obiectiv care merită vizitat în călătoria prin Israel. Este un oraș construit de Irod cel Mare prin anii 25-13 î.Cr. ca orașul-port Caesarea Maritima și a servit ca un centru administrativ al provinciei Iudeea a Imperiului Roman. Orașul păgân a suferit schimbări mari sub Irod cel Mare, care l-a redenumit Caesarea în onoarea împăratului Roman, Caesar Augustus. În 22 î. Cr., Irod a început construcția unui port de mare adâncime și a construit depozite, piețe, drumuri largi, băi, temple și impunătoare clădiri publice. La fiecare cinci ani, orașul a găzduit importante competiții sportive, jocuri de gladiatori, și spectacole de teatru, cu vedere la Marea Mediterană.

✅ Cezareea, de asemenea, a înflorit în timpul perioadei bizantine. În secolul III, înțelepții evrei au scutit orașul de legea iudaică, sau Halakha, întrucât în acest timp, majoritatea locuitorilor nu erau evrei. Orașul a fost, în principal, un centru comercial bazat pe comerț.


✅ Oxentia Tourism se va ocupa cu drag de confortul tau pentru a beneficia de un vacanta speciala în ✅ Israel.

❗ Ai nevoie de suport ? ❗ Mai ai nelămuriri ? ❗ Dorești mai multe detalii ?

Nu ezita să ne contactezi telefonic sau pe email și noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil!

+40.746.675.313 - Mihail Manole

+40.723.294.027 - Precup Nica

office@oxentiatourism.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu


Introduceti codul de securitate: