VACANȚE CU FAMILIA

Early Booking Movenpick Resort & Marine Spa Hotel 5* [ oferta inchisa ]

Pret de la 681 EUR / persoana in camera dubla
8 zile / 7 nopti
Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc citesc doar o pagină – Sf. Augustin

Descriere

Tunisia, țara care deși a fost greu încercată din cauza conflictelor existente în apropierea ei, atunci când începi să o cunoști te fascinează pur și simplu. Te fascinează prin tonurile vii în îmbrăcăminte, prin urmele peste tot prezente ale civilizațiilor antice, prin stațiunile luxoase ascunse de livezi de portocali, prin plajele cu nisipuri fine, prin apele cristaline ale mării, prin deșertul Sahara care te tentează cu safari, palmieri sau cămile. De asemenea, te fascinează pădurea din deșert la Ramada, lacul sărat pe jumătate secat sau fabulosul răsărit de soare de la Chott El Jerid. 

Dacă vrei să descoperi și să experimentezi tot ceea ce înseamnă Tunisia, și în special orașul-stațiune Sousse, te provocăm să-ți faci bagajele, să-ți reverzi un sejur acolo și să te bucuri de o experiență inedită.

Detalii calatorie

ZBOR      (OB 9113)   -  

PLECARE: CLUJ-NAPOCA,CLJ 12 IUN 2019 13:30
SOSIRE: ENFIDA AIRPORT/NBE 12 IUN 2019 16:00
DURATA ZBORURLUI: -  
BAGAJ INCLUS: 1 PC  
MASA: -  

ZBOR      (OB 9114)   -  

PLECARE: ENFIDA AIRPORT/NBE 19 IUN 2019 10:15
SOSIRE: CLUJ-NAPOCA/CLJ 19 IUN 2019 12:45
DURATA ZBORURLUI: -  
BAGAJ INCLUS: 1 PC  
MASA: -  

Beneficii

 • Relaxare

 • Distracție

 • Vizitarea unor locuri noi

 • Experiențe inedite.Tarife

Tarif de la 681 euro/ persoană în cameră dublă standard.

*Pentru detalii despre alte perioade de plecare, vă rugăm să ne contactați.

**Tarif valabil în limita disponibilității.

*** Ofertă Early Booking până în data de 31.01.2019.

MAREA MOSCHEE [SOUSSE]

Marea Moschee din Sousse a fost construită în secolul al IX- lea, urmând ca în secolul al X și al XVII-lea să fie remodelată. Moscheea are o alură deosebită, deseori fiind comparată cu castelul Ribat ( Fortul), care , de asemenea, a fost construit în secolul al IX-lea. Ceea ce face ca această moschee să fie interesantă și cu totul deosebită este prezența celor două turnuri, de lungul fațadei, îndreptate spre coasta Mării Mediterane, și care au rolul de apărare împotriva invadatorilor. Odată ce vei pășii în interiorul moscheeie, vei descoperi o curte interioară deosebită, impunătoare și grandioasă prin aspectul ei, având 4 scări care duc direct spre partea superioară a zidurilor care înconjoară toată structura principală. Construcția nu încetează să te impresioneze, indiferent de unghiul din care o privești. Fie că vizitezi interiorul sau vizitezi exteriorul vei descoperi o clădire absolut superbă, în principal datorită simplismului de care dă dovadă, dar și a impetuozității și grandiozității structurii. Se spune că piatra din care a fost construită moscheea a fost adusă de la 250 km depărtare, dintr-o de piatră din partea Nord – Centrală a Tunisiei.

Marea Moschee din Sousse este cu adevărat o bijuterie arhitecturală pe care cei care ajung acolo adoră să o viziteze.

 

MUZEUL ARHEOLOGIC DIN SOUSSE [SOUSSE]

Muzeul Arheologic din Sousse este al cel care deține a doua colecție importantă din Tunisia, prima fiind la muzeul Bardo din Tunis. Aici vom găsi exponate din perioada Tunisiei romane, adică din secolele din  jurul anului 0. Muzeul îi încântă pe vizitatori cu mozaicuri, aici fiind remarcată podeaua care datează, de asemenea, din perioada romană și reprezintă una dintre cele mai importante colecții mediteraneene de acest gen, de pe continentul african. Aceste mozaicuri sunt unice, datorită contrastului deosebit de culoare pe care îl au și a faptului că ilustrează mai multe aspecte din viața oamenilor din perioada respectivă, aspecte precum poziția socială, credința pe care o aveau, arta și multe altele. Pe lângă mozaicuri, în muzeu există și alte obiecte expuse, cum ar fi: vaze, măști, statui, sculpturi și chiar obiecte funerare din teracotă vechi de peste aproximativ 2 milenii.

Dacă ajungeți în Sousse trebuie neapărat să vizitați muzeul Arheologic, deoarece veți trăi o experiență cu totul inedită și veți avea șansa aflați foarte multe despre istoria Tunisiei.

 

PALATUL DAR ESSID [SOUSSE]

Palatul Dar Essid a fost construit în secolul al X-lea, fără a se ști cu exactitate motivul și scopul pentru care a fost construită aceasta clădire. Unii au fost de părere că Dar Essid a fost construit pentru a le fi de folos conducătorilor din acea perioadă și asta datorită unor monumente care au fost găsite în interiorul clădirii.

Dar Essid devine muzeu după ce este considerată una dintre cele mai vechi construcții din Sousse  în care se întâlnesc mai multe stiluri arhitecturale, majoritatea dintre ele de origine europeană.

Muzeul Dar Essid este un loc care îi fascinează pe cei care vin sa-l viziteze și asta datorită aspectului medieval și al istorie pe care o poți descoperi în acest loc.

RIBAT [SOUSSE]

construcții din Africa de Nord, dar și cea mai veche tipologie de ribata. Acesta a fost construit în epoca medievală, între secolul al IX-lea și al X-lea, îndeplinind două funcții principale: militară și religioasă.

Din exterior, Ribatul îți dă senzația că în fața ta se află un castel european cu multe detalii arhitecturale ce nu sunt specifice continentului pe care se află. Pe lângă stilul arhitectural tipic european, Ribat are și multe aspecte islamice și arabice, cum ar fi domurile, minaretul, dar și semicercurile care se regăsesc pe partea de suprafață.

În interiorul acestei clădiri, putem descoperi un număr impresionant de 777 de monumente, o parte dintre ele datând încă din secolul al V-lea și fiind aduse din diferite părți ale continentului pentru a da clădirii un aspect mai bun. Monumentele din Ribat sunt variate din punct de vedere al anului de proveniență, astfel că există sculpturi și picturi ce datează din secolul al X-lea până în secolul al XIX-lea.

Ribat este o clădire unică atât prin elementele arhitecturale cât și prin istoria pe care o transmite prin acestea. Este un loc care nu trebuie ratat dacă vizitați stațiunea Sousse.

CATACOMBELE [SOUSSE]

Mulți oameni cred că aceste construcții au fost gândite ca zone de ascunzătoare ale creștinilor persecutați de către romani. Catacombele nu sunt adăposturi pentru cei vii, ci pentru cei morți.  Inițial, tunelul se întindea pe o rază 5 km și conținea 15.000 de morminte. Zona deschisă vizitatorilor are 100 de metri de tunele, dar poți observa prin porțile de fier că tunelurile continuă.

 

Facilitati hotele

*** Detalii despre Hotel Iberostar Diar El Andalous 5*

Localizare :

Hotelul este situat pe malul Mării Mediterane, în localitatea Sousse, din Tunisia, la circa 12 kilometri de centrul orașului și la aproximativ 29 de kilometri de aeroport.

În apropiere de hotel se găsesc un teren de golf, portul El Kantaoui și parcul acvatic de distracții Aqua Palace la 2 kilometri, iar la circa 13 kilometri poate fi găsit Muzeul de Arheologie.

Plaja:

Iberostar Diar El Andalous dispune de zonă de plajă privată ce este amenajată cu sezlonguri, umbrele pentru soare, facilități pentru sporturi nautice, accesul până la aceasta fiind de circa un minut de mers pe jos.

Facilități hotel :

Hotelul pune la dispoziția oaspeților săi o zonă de plajă, piscină interioară și 2 piscine exterioare cu sezlonguri, umbrele pentru plajă, paturi cu baldachin și jacuzzi, centru spa, sală de fitness, teren de tenis, acces gratuit la internet prin wifi, magazine, servicii de închirieri auto, schimb valutar, săli de conferințe și petreceri, room service, servicii de spălătorie, minigolf, facilități pentru sporturi nautice, biliard, 4 restaurante cu meniu local, asiatic, italian și internațional, 5 baruri și spectacole de entertainement.

Facilități camere :

Iberostar Diar El Andalous deține 383 de camere luxoase ce dispun de balcon cu vedere spre mare sau grădini, și sunt dotate cu tv, aer condiționat, telefon fix, baie cu duș și prosoape

Facilități pentru copii :

Hotelul pune la dispoziția celor mici un loc de joacă, o piscină de mică adâncime, servicii de babysitting și un miniclub unde aceștia pot beneficia de activități educative și diverse jocuri. • Bilet avion cursă charter;

 • Transfer aeroport-hotel-aeroport

 • Taxe aeroport;

 • Cazare în cameră dublă standard city view/ garden view;

 • Masa: All Inclusive

 • Asistență turistică pe perioada sejurului.

 • Asigurări medicale și storno;

 • Taxa de hotel - se plătește la fața locului în funcție de hotelul ales (3 dinari/persoană/noapte)

 • Excursii opționale și cheltuieli personale.

Adauga marturie


Introduceti codul de securitate:

Marturii

V-ar mai putea interesaNov 16 2019
VACANȚE CU FAMILIA

MSC Cruises - Marea Mediterana - 2019

de la 358 Eur / persoana