CITY BREAK

CITY BREAK - ROMA [ oferta inchisa ]

Pret de la 201 EUR / persoana in camera dubla
3 zile / 2 nopti
“A călători înseamnă a descoperi că părerile oricui despre alte țări sunt greșite.” Aldous Huxley

Descriere

Roma este un oraș spectaculos, care își apără cu mândrie supranumele de "Orașul etern". Oricâte imperii s-au ridicat și s-au prăbușit, Roma continuă să dureze, de peste 2500 de ani, păstrându-și intactă moștenirea arhitectonică și în același timp acel buon vivere tipic italian.

Detalii calatorie

ZBOR      ( 0403 )   -  TAROM

PLECARE: BUCUREȘTI, RO (HENRI COANDA) 22 FEB 12:35
SOSIRE: ROMA, FIUMICINO (FCO) 22 FEB 13:35
DURATA ZBORURLUI: -  
BAGAJ INCLUS: 1 BAGAJ MIC DE MÂNĂ  
MASA: FĂRĂ MASĂ  

ZBOR       ( 0408 )   -  TAROM

PLECARE: ROMA, FIUMICINO (FCO) 24 FEB 19:45
SOSIRE: BUCUREȘTI, RO (HENRI COANDA) 24 FEB 23:00
DURATA ZBORURLUI: -  
BAGAJ INCLUS: 1 BAGAJ MIC DE MÂNĂ  
MASA: FĂRĂ MASĂ  

Beneficii

 • Relaxare

 • Distracție

 • Vizitarea unor locuri noi

 • Experiențe inedite.Tarife

Tarif de la 201 euro/ persoană în cameră dublă standard.

*Pentru detalii despre alte perioade de plecare, vă rugăm să ne contactați.

**Tarif valabil în limita disponibilității. 

Colosseum [Roma]

 Colosseum este una dintre cele mai impresionate clădiri-ruină a Imperiului Roman. Aceasta era cea mai mare construcție a vremurilor sale și astăzi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat în Italia. Construcția acestuia a fost începută în anul 72 d.Hr de către  Impăratul Vespasian, fondatorul dinastiei Flaviane și a fost încheiată în anul 80 d.Hr., la un an după moartea lui Vespasian.

Uriașul amfiteatru a fost construit în locul unui lac artificial parte din marele parc construit de Nero în centrul Romei, care includea de asemenea și Domus Aurel cât și statuia Colossus. Gigantica statuie a lui Nero, de 36 de metri înălțime, care îl prezenta pe împărat în chip de zeu al soarelui a dat numele actual al construcției – Colosseum. Statuia, amplasată lângă amfiteatru, a fost demolată ulterior. Nu numai statuia, dar și amfiteatrul ofereau o priveliște grandioasă. În formă de elipsă, cu axa mare de 186 m, axa mică de 150 m, avea un perimetru de 520 m și o înălțime de 55 m, oferind locuri pentru aproximativ 50.000 spectatori. Fundația pe care a fost construit avea 12 metri grosime. Printre cele mai savurate evenimente desfăsurate aici erau luptele cu gladiatori (aceștia își întreceau puterile fie între ei, fie cu animale sălbatice). La aproape 2000 de ani de la construcție, Colosseumul a fost inclus pe lista minunilor lumii moderne.

Forumul Roman [Roma]

Forumul Roman a fost principala piață publică din Roma, ca atare centrul civilizației romane. Situat între colinele Capitolină și Palatină, forumul găzduia un mare număr de monumente și edificii publice, fiind centrul activităților politice, comerciale, religioase, festive, juridice etc. Era de asemenea nodul rețelei de drumuri construite de romani, fiind străbătut de Via Sacra și punct de origine pentru Via Appia. A fost fundalul multor evenimente istorice. Cezar, August și Traian au construit piețe adiacente, cunoscute drept Forumurile Imperiale.
După decăderea Imperiului Roman de Apus și a Romei, piața monumentală a devenit o sursă de materiale de construcții. Un număr de edificii, printre care și Curia (sediul Senatului), au fost transformate în biserici creștine, conservându-se până în prezent. De-a lungul veacurilor nivelul solului a crescut foarte mult, astfel că la capătul secolului al XVIII-lea au fost demarate săpături arheologice pentru a fi scoase la lumină vestigiile antice. După mai mult de două secole, forumul continuă să fie unul dintre cele mai importante situri arheologice ale capitalei Italiei. Forumul Roman este muzeu în aer liber (împreună cu colina Palatină).

Fontana di Trevi [Roma]

Fontana di Trevi este cea mai cunoscută și probabil cea mai frumoasă fântână arteziană din Roma. Acest monument impresionant domină micuța piață Trevi situată in cartierul Quirinale. Fontana di Trevi se afla la capătul unui apeduct construit în anul 19 î.Hr. ce se numește Aqua Virgo.Acest apeduct aduce apa de la izvoarele Salone (aproximativ 20 km depărtare de Roma) și aprovizionează fântânile din centrul istoric al Romei cu apă.
In 1732, din ordinul papei Clement al XII-lea, a fost angajat Nicola Salvi pentru a ridica o fântână mare în Piața Trevi. Mai existase un plan de construcție al unei astfel de fântâni după un proiect de Bernini care fusese amânat în urmă cu un secol după moartea papei Urban al VIII-lea. Salvi și-a construit capodopera pe baza vechiului proiect al lui Bernini. Construcția monumentalei fântâni baroce a fost finalizată abia în anul 1762.
Figura centrală a fântânii Trevi este Neptun, zeul mării, care se află într-un car de luptă ce are forma unei scoici, tras de doi căluți de mare. Unul dintre cai este nărăvaș iar celălalt este calm și supus. Aceștia simbolizează dispoziția fluctuantă a mării.
La stânga lui Neptun se găsește o statuie ce reprezintă abundența, iar cea din dreapta reprezintă sănătatea perfectă. Deasupra sculpturilor se găsesc basoreliefuri, unul din ele înfațișând-o pe Agripa, fata dupa care a fost denumit apeductul.
Apa de pe fundul fântânii reprezintă marea. Legenda spune că cel ce aruncă o monedă în apă se va întoarce la Roma. Această monedă trebuie aruncată peste umăr cu spatele la fântână.
Alte fântâni cunoscute care pot fi vizitate în Roma sunt: Fontana di Quattro Fiumi (Piazza Navona, superbă mai ales la apus), Fontana delle Tartarughe (Piazza Mattei), Fontana del Tritone (Piazza Barberini) și Fontana delle Api (Via Veneto).

Castelul Sant'Angelo [Roma]

Castelul Sant'Angelo (Castelul Îngerilor) (în italiană Castel Sant’Angelo sau Mausoleo di Adriano; în germană Engelsburg) din Roma a fost inițial conceput ca mausoleu pentru împăratul Hadrian (76–138) și urmașii lui, ulterior a fost modificat în castel de papi.
Construirea lui a început în ultima perioadă de domnie a împăratului roman Hadrian sub conducerea arhitectului Demetrianus, și a fost terminat în anul 139 în timpul lui Antoninus Pius. Edificiul era cunoscut în antichitate ca mormântul lui Hadrian, iar azi este numit Muzeul Hadrian, un templu a lui Hadrian de pe „Piazza di Pietra”. În mausoleu se află mormintele:Împăratului roman Hadrian și soției lui Sabina, a Împăratului roman Antoninus Pius și soției lui Faustina, Împăratului roman Lucius Verus, Împăratului roman Marc Aureliu, Împăratului roman Commodus, Împăratului roman Septimius Severus și Împăratului roman Marcus Aurelius Antoninus Bassianus numit Caracalla.
"Pasajul Borgo"este un coridor îngust, aflat deasupra unui zid înalt de piatră lung de cca 800 m, care face legătura între Vatican și Castelul Sant'Angelo. Numele vine de la cartierul Borgo, traversat de zid.
Comandat în anul 1277 de Papa Nicolae al III-lea, zidul cu coridorul secret s-a dovedit a fi o cale eficientă de evadare, în caz de asediu al Vaticanului, pentru unii papi care au urmat.
În anul 1494, Papa Alexandru al VI-lea l-a folosit pentru a scăpa cu viață la invazia lui Carol al VIII-lea al Franței.
Astăzi, Pasajul Borgo nu mai reprezintă un secret, fiind deschis ocazional spre vizitare turiștilor. Cheile coridorului se găsesc la Garda Elvețiană.
Castelul Sant'Angelo a primit denumirea de azi în anul 590 când a bântuit epidemia de pestă în Roma. După legendă, papei Grigore cel Mare i-a apărut aici arhanghelul Mihail care a ordonat prin introducerea sabiei în teacă, sfârșitul epidemiei, sabie care simboliza mânia atotputernicului. Acest eveniment a fost materializat prin statuia arhanghelui pe vârful construcției. Între anii 1577–1753, era pe acel loc un înger din marmură sculptat de „Guglielmo della Porta” azi statuia din marmură se află în curtea interioară, fiind înlocuită cu una din bronz, care este opera lui „Peter Anton von Verschaffelt”.

Pantheonul din Roma [Roma]
Panteonul, o clădire din Roma (Italia), comandat de Marcus Agrippa ca un templu pentru toți zeii din Roma antică, și reconstruit de împăratul Hadrian, în aproximativ 126 d.Hr., a fost construit inițial ca templu pentru cele șapte zeități guvernatoare ale celor șapte planete în statul religios al Romei Antice, din secolul al VII-lea fiind transformată într-o biserică creștină.
Este cea mai bine conservată clădire romană și cea mai importantă clădire veche din lume cu acoperișul original intact. Deși identitatea arhitectului rămâne incertă, mulți o atribuie lui Apolodor din Damasc.
Până în secolul al XX-lea, Panteonul a fost cea mai mare construcție din beton existentă în lume. Cupola din beton este relativ ușoară, pentru că în compoziția betonului nu s-a folosit pietriș ci puzzolană. Puzzolanele naturale sunt minerale ușoare, rezistente la apa de mare, formate prin sedimentarea cenușii vulcanice produse în timpul erupțiilor vulcanice bazaltice. Conțin silice, aluminiu și oxid de fier (care îi conferă culoarea roșie), precum și var și oxid de magneziu.
În afară de Panteonul din Roma, lista monumentelor foarte importante ale Romei antice include Forumul Roman, Domus Aurea, Columna lui Traian, Piața lui Traian, zonele catacombelor, Circus Maximus, Băile lui Caracalla, Castelul Sant'Angelo, Mausoleul lui Augustus, Ara Pacis, Arcul lui Constantin, Piramida lui Cestius și Bocca della Verità.
Columna lui Traian [Roma]

Columna lui Traian este un monument antic din Roma construit din ordinul împăratului Traian, pentru comemorarea victoriei sale în Dacia, care s-a păstrat până în zilele noastre. Monumentul se află în Forul lui Traian, în imediata apropiere - la nord - de Forul roman. Terminată în 113, columna are exteriorul prevăzut cu un faimos basorelief sculptat, în formă de spirală, care reproduce artistic sub o formă epică războaiele dintre romani și daci purtate de Traian pentru cucerirea Daciei.
Columna are o înălțime de aproximativ 40 de metri și conține 18 blocuri masive de marmură de Carrara, fiecare cântărind 40 de tone.
În anul 1536, soclul Columnei a fost eliberat din ruinele forului lui Traian din ordinul Papei Paul al III-lea. Marele arhitect Fontana s-a ocupat de restaurarea lui, începând cu 1558. În 1589-1590, în locul statuii lui Traian, aflată inițial în vârful columnei, dar dispărută încă din antichitate, a fost așezată o statuie a Sfântului Petru.

Piața Sfântul Petru din Roma [Roma]

Bazilica Sfântul Petru (în italiană Basilica di San Pietro) din Roma se găsește în Cetatea Vaticanului, înăuntrul statului pontifical, în monumentala Piazza San Pietro. Edificiul, lung de 186 metri, înălțimea cupolei de 119 metri, și cu o suprafață totală de peste 15.000 m², este cea mai mare biserică din lume.

Bazilica Sfântul Petru este una din cele patru bazilici patriarhale din Roma, alături de Bazilica San Giovanni in Laterano, Bazilica Santa Maria Maggiore și Bazilica Sfântul Paul din afara zidurilor.

Treptele spaniole și Piața Spaniei [Roma]

Piazza di Spagna este unul dintre cele mai populare locuri din Roma și în același timp un loc foarte plăcut ochiului. Combinația unor scări monumentale – celebrele trepte spaniole, cu un obelisc și o biserică atrage o mulțime de fotografi și turiști în această piață.
In Piața Spaniei se găsește o biserică franceză (Trinita dei Monti) în vârful unui deal unde se poate ajunge urcând pe o scară foarte lungă, cunoscută sub numele de Scalinata della Trinita dei Monti sau Treptele Spaniole. Ideea de a lega biserica de piață a aparut în secolul al XVII-lea, când francezii au proiectat și o statuie a Regelui Ludovic al XIV-lea la capătul scărilor. Opoziția papală a făcut ca planurile să fie amânate până în 1723, când treptele monumentale au fost construite fără statuia regelui. Papa l-a angajat pe arhitectul italian Francesco de Sanctis care a prezentat un proiect ce a mulțumit atât papalitatea cât și pe francezi.
Scara foarte elegantă este formată din 137 de trepte împărțite în 12 sectoare diferite. Scara este deosebit de frumoasă în luna mai când este decorată cu azalee. Treptele sunt în general foarte aglomerate; atrag atât turiștii cât și localnicii care le folosesc ca loc de întâlnire.
La baza Treptelor Spaniole se găsește Piazza di Spagna. Piața lungă și triunghiulară este numită dupa ambasada Spaniei pe lângă Papa de la Roma. In secolul al XVII-lea, zona din jurul ambasadei era chiar considerată teritoriu spaniol.

Piazza Navona [Roma]

Piazza Navona este una dintre cele mai celebre și poate cea mai frumoasă dintre numeroasele piețe din Roma. Piazza Navona are nu mai puțin de trei fântâni absolut superbe, o altă atracție de aici fiind biserica în stil baroc, Sant’Agnese în Agone.
Piața a fost construită pe fostul stadion al lui Domițian, construit de acest împărat în anul 86 d.C. Stadionul care avea o arenă mai mare decât cea de la Coloseum era folosit pentru festivități și întreceri sportive. Faptul că piața Navona a fost construită pe locul fostului stadion explică și forma ovală a acesteia
Stadionul a fost cunoscut sub numele de Circus Agonalis și se crede că de-a lungul timpului, numele s-a schimbat în „in agone” și mai apoi în „navone” și în cele din urmă în „navona”. In secolul al 15-lea stadionul a fost pavat pentru a da naștere pieței Navona, dar părți ale stadionului lui Domițian se pot încă vedea în zona pieței.

Vatican [Roma]

Vatican, oficial Statul Cetății Vaticanului, (în italiană Stato della Città del Vaticano, în latină Status Civitatis Vaticanae) este un mic stat suveran al cărui teritoriu constă dintr-o enclavă în orașul Roma, Italia. Întreaga țară este de aproximativ jumătate de kilometru pătrat. Statul este condus de către episcopul Romei, Papa, și astfel poate fi considerat un stat ecleziastic în care funcțiile înalte sunt ocupate de către clerici. În zilele noastre, Vaticanul este cel mai mic stat independent din punct de vedere al suprafeței și al numărului de locuitori. Este reședința teritorială a Sfântului Scaun, entitatea instituțională reprezentată de către papă, episcopul Romei și prin urmare principala reședință ecleziastică a Bisericii Catolice.

Facilitati hotele

*** Detalii despre HOTEL ANGLO AMERICANO 4*

Localizare hotel: Hotelul Anglo Americano se află la 200 de metri de staţia de metrou Barberini şi la 10 minute pe jos de Fontana di Trevi. La doar 550 de metri de hotel se află Treptele Spaniole, iar Gara Roma Termini la 1 km.

Facilități camere: Situat într-o clădire din secolul al XVI-lea, hotelul oferă camere cu amenajări moderne şi elegante. Cu mobilier modern, camerele au aer condiţionat şi minibar. Multe camere au TV LCD de 32 inch.

Website hotel: http://hotelangloamericano.it/location.php • Bilet de avion București - Roma Ciampino - București

 • Cazare 2 nopți la hotel Anglo Americano 4*, în cameră standard twin

 • Mic dejun

 • Taxele de aeroport incluse.

 • Bagaj mare de cală

 • Transfer aeroport - hotel - aeroport

 • Taxa de oraș

 • Asigurare medicală și storno

 • Intrările la obiectivele turistice

 • Alte cheltuieli personale

Adauga marturie


Introduceti codul de securitate:

Marturii

V-ar mai putea interesaMay 10 2019
CITY BREAK

LONDRA - CITY BREAK

de la 405 Eur / persoana in camera dubla