CITY BREAK

BERLIN - CITY BREAK [ oferta inchisa ]

Pret de la 260 EUR / persoana in camera dubla
3 zile / 2 nopti
Berlinul este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, cu o istorie de secole, fiind renumit pentru marea varietate de atracții turistice, evenimentele culturale și o atmosferă cosmopolită, relaxată.

Descriere

Berlin este capitala Germaniei și cel mai mare oraș al acestei țări, având statut de land. Situat în partea nord-estică a Germaniei și având o populație de aproximativ 3.5 millionane de locuitori, este un oraș verde, cu o treime din suprafața acoperită de păduri, parcuri și râuri navigabile.
 
 

Detalii calatorie

ZBOR      (K 1657 - 2192)   - LUFTHANSA

PLECARE: BUCUREȘTI, RO (HENRI COANDA) CU ESCALĂ ÎN MUNICH INTL ARPT 25 IAN 06:00
SOSIRE: BERLIN, DE (TEGEL AIRPORT TXL) 25 IAN 08:55
DURATA ZBORURLUI:    
BAGAJ INCLUS: -  
MASA: -  

ZBOR      (K 2055 - 1652)   -  LUFTHANSA

PLECARE: BERLIN, DE (TEGEL AIRPORT TXL) CU ESCALĂ ÎN MUNICH 27 IAN 07:00
SOSIRE: BUCUREȘTI, RO (HENRI COANDA) 27 IAN 11:55
DURATA ZBORURLUI:    
BAGAJ INCLUS: -  
MASA: -  

Beneficii

 • Relaxare

 • Distracție

 • Vizitarea unor locuri noi

 • Experiențe inedite.Tarife

Tarif de la 260 euro/ persoană în cameră dublă standard.

*Pentru detalii despre alte perioade de plecare, vă rugăm să ne contactați.

**Tarif valabil în limita disponibilității

Piața Gendarmenmarkt [Berlin]
Poarta Brandenburg [Berlin]

Printre cele mai importante simboluri ale orașului se numără Poarta Brandenburg. Este un monument ce se aseamănă cu Arcul de Triumf din București, fiind un edificiu construit în stilul neoclasic, devenit astăzi unul dintre cele mai cunoscute repere ale Germaniei. Poarta Brandenburg a fost construită în partea centrală a Berlinului fiind un monument comandat de Regele Frederick William al II-lea al Prusiei ca un simbol al păcii absolute. Construită la sfârșitul secolului 18, poarta a fost locul unde au avut loc câteva dintre cele mai importante momente din istoria politicii mondiale. Un fost punct de trecere a Zidului Berlinului, aici președinții americani John F. Kennedy și Ronald Reagan au susținut discursuri ce au rămas în istorie și prin care au îndemnat la unificarea Germaniei și, bineînțeles, a Berlinului.

Este aclătuită din douăsprezece coloane dorice, șase de fiecare parte ce alcătuiesc în total cinci pasaje. Partea superioară a porții este decorată cu un car tras de patru cai, condus de către Zeița Victoria, un simbol al triumfului, al biruinței. Structura din bronz poartă numele de Quadriga, fiind realizată în anul 1793 de către Johann Gottfried. În 1806, Napoleon a ordonat ca, Quadriga să fie luată la Paris, dar după Bătălia de la Waterloo, sculptura din bronz a fost readusă în Berlin ca un simbol al triumfului.

Alexanderplatz [Berlin]

Piața cunoscută de toată lumea sub numele de Alexanderplatz este unul dintre punctele cele mai interesante din capitala Germaniei.

La începutul secolului al 19-lea, Alexanderplatz era una dintre cele mai tumultoase piețe din întregul Berlin. Încă din Evul Mediu, Alexanderplatz era centrul orașului iar de la Reunificarea Germaniei, piața a redevenit un punct de interes principal și un obiectiv turistic important. În trecutul îndepărtat piața era numită Ochsenmarkt sau Piața de tauri, dar în 1805, după o vizită a Țarului Rusiei Alexandru I, a fost redenumită Alexanderplatz. Berlinezii se referă la această piață folosind un nume mult mai ușor de pronunțat – “Alex”.
Alexanderplatz a fost cunoscută drept una dintre piețele cel mai puțin atractive din punct de vedere arhitectural așa că orașul Berlin a organizat o competiție pentru arhitecți cu scopul de a re-amenaja această piață. Concursul a fost câștigat de Hans Kohloff – unul dintre arhitecții modernei piețe numită Potsdamer Platz. Planul de re-decorare a avut ca rezultat o schimbare completă a pieței dar și renovarea sau reconstrucția clădirilor din jur.

Zidul Berlinului [Berlin]

Zidul Berlinului a fost vreme de 28 de ani unul dintre simbolurile Războiului Rece, factor declanşator a multor drame, divizând un oraş, o ţară şi un continent întreg, separând numeroase familii.  Zidul Berlinului a avut o lungime  de 155 de kilometri şi o înălţime de 4 metri. Pentru a spori siguranţa, a fost construit un coridor suplimentar, cunoscut sub numele de Fâşia Morţii. Aceasta avea 100 de metri lăţime, era supravegheată continuu făcând astfel aproape imposibilă trecerea neautorizată în RFG. 

Impactul construirii zidului Berlinului a fost unul devastator pentru familile germane.  Est-germanii care lucrau în Germania de Vest au fost nevoiţi să renunţe la locurile lor de muncă, pierzându-şi astfel sursele de venituri. Mai mult decât atât, membrii a numeroase familii au fost efectiv separaţi de acest zid

Pentru vizitele în Germania de Est, zidul a fost prevăzut cu opt puncte oficiale de trecere, străinii (inclusiv vest-germanii) trebuind să obţină un permis special de trecere. În urma demisiei liderului est-german, Erich Honecker, noul guvern a declarat că est-germanii pot primi vize pentru vizitele în Germania de Vest.  Ca efect, zeci de mii de berlinezi  au protestat în faţa punctelor de control, pretinzând să fie lăsaţi să treacă. Realizând că stăvilirea mulţimii nu putea fi realizată, grănicerii au lăsat mulţimea să treacă în Germania de Vest.Zidul Berlinului a căzut în noiembrie 1989, fiind ulterior dărâmat cu buldozerele. În urmă au rămas un muzeu dedicat Zidului şi câteva rămăşiţe ale fostului simbol al Războiului Rece.

Facilitati hotele

*** Detalii despre HOTEL Leonardo Royal Berlin Alexanderplatz 4*

Localizare

Hotelul este situat în cartierul Mitte din Berlin, la 15 minute de mers pe jos de Alexanderplatz. De asemenea, chiar lângă Leonardo există staţii de tramvai şi autobuz. Parcul încântător Volkspark Friedrichshain se află la câțiva pași.

Facilități hotel

Hotel de 4 stele-superior are o saună și o zonă de fitness amplasate la ultimul etaj și camere cu aer condiționat și acces gratuit la conexiunea WiFi. Restaurantul Vitruv oferă un mic dejun tip bufet și preparate mediteraneene. Oaspeții se pot relaxa în barul Leo90 sau în aer liber, pe terasa de la Leonardo Royal. Barul Leo90 oferă și canale Sky. 

Facilități camere

Camerele Hotelului Leonardo Royal Berlin Alexanderplatz au ferestre mari și sunt decorate în culori vii. Fiecare cameră are facilități pentru băuturi calde și un TV cu ecran plat cu canale Sky.

Site oficial

https://www.leonardo-hotels.com/leonardo-royal-hotel-berlin-alexanderplatzPachetul include

2 nopți de cazare cu mic dejun
 • Cazare 2 nopți 

 • Bilet avion din București - Berlin - București

 • Toate taxele incluse

 • Bagaj mare de cală

 • Masa

 • Transfer aeroport - hotel - aeroport

 • Taxa de oraș

 • Asigurare medicală și storno

 • Intrările la obiectivele turistice

 • Alte cheltuieli personale.

Adauga marturie


Introduceti codul de securitate:

Marturii

Alte detalii

REGULI TARIFARE
 • Tarifele sunt valabile în limita disponibilității
 • Biletele sunt nerambursabile
 • Modificarea datelor de călătorie nu este permisă.

V-ar mai putea interesaMay 10 2019
CITY BREAK

LONDRA - CITY BREAK

de la 405 Eur / persoana in camera dubla