CIRCUIT

PRAGA 2018 - PIAŢA DE CRĂCIUN [ oferta inchisa ]

Pret de la 385 EUR / persoana
5 zile / 4 nopti
Iarna este felul naturii de a spune: înalţă-ţi spiritul ! Robert Byrne

Descriere

Praga este capitala republicii cehe, se întinde pe o suprafață de 49.000 hectare și are o populație de 1.2 milioane de locuitori.Orașul este împărţit în 57 de cartiere și este așezat la arox. 398 m deasupra nivelului mării.

Orașul celor 100 de turnuri", "Praga de aur" aflată pe meandrele râului Vltava, face să bată mai repede inima poeților, a pictorilor, a fotografilor. Praga este un centru cultural, administrativ, al cultelor, comerțului și industriei Republicii Cehe și, de 10 secole, capitala regatului și a Republicii, ca și sediul numeroșilor suverani și arhiepiscopi.

Detalii calatorie

ZBOR TAROM:


PLECARE:

BUCUREȘTI, RO, OTOPENI

13.12.2018, 07:50

SOSIRE:

PRAGA

13.12.2018, 08:45

     

PLECARE:

PRAGA

17.12.2018, 09:35

SOSIRE:

BUCUREŞTI, RO, OTOPENI

17.12.2018, 12:25


Beneficii

Tarife

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA/DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):


 • 20 EURO/adult/dus-întors şi 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-întors din oraşul PLOIEŞTI, GIURGIU, URZICENI
 • 25 EURO/adult/dus-întors şi 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-întors din oraşul TÂRGOVIŞTE
 • 30 EURO/adult/dus-întors şi 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-întors din oraşele SINAIA, PITEŞTI, ALEXANDRIA, BUZĂU
 • 35 EURO/adult/dus-întors şi 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-întors din oraşele PREDEAL, SLOBOZIA
 • 40 EURO/adult/dus-întors şi 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-întors din oraşele BRAŞOV, CĂLĂRAŞI
 • 45 EURO/adult/dus-întors şi 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-întors din oraşele FOCŞANI, SLATINA
 • 50 EURO/adult/dus-întors şi 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-întors din oraşele CONSTANTĂ, CARACAL
 • 55 EURO/adult/dus-întors şi 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-întors din oraşele CRAIOVA, RM VÂLCEA, BRĂILA, GALAŢI, TECUCI, FĂGĂRAŞ
 • 65 EURO/adult/dus-întors şi 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-întors din oraşele TULCEA, BACĂU
 • 70 EURO/adult/dus-întors şi 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-întors din oraşul SIBIU
 • 80 EURO/adult/dus-întors şi 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-întors din oraşele SIGHIŞOARA, MEDIAŞ
 • 95 EURO/adult/dus-întors şi 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-întors din oraşul TG MUREŞ

NOTĂ: Serviciul de transfer privat este valabil în limita locurilor disponibile la momentul rezervării.

Ziua 1

BUCUREȘTI - PRAGA:


Întâlnire cu însoțitorul de grup pe aeroportul Otopeni la ora 05:50 pentru îmbarcare pe cursa Tarom cu destinația Praga.

Decolare la ora 07:50 și sosire la Praga la ora locală 08:45. Transfer în centrul orașului pentru tur panoramic de oraș cu însoțitorul de grup cu opriri la: Castelul Hradcany, Piața Wenceslas, Piața Staromestske Namesti (oprire la oră fixă pentru spectacolul păpușilor), Catedrala Sf. Vitus (simbol spiritual al statului ceh), Podul Carol (unul dintre cele mai frumoase monumente gotice din Europa).

Transfer la hotel NH Prague 4* sau similar. 


avion
NH Prague 4*
Ziua 2

PRAGA-DRESDA-PRAGA (excursie opțională):


Mic dejun.

Timp liber pentru plimbare sau excursie opțională la Dresda, numită și Florența de pe Elba. Se vor admira, în cadrul unui tur panoramic: Castelul Zwinger, Biserica Frauenkirche, Opera Semper, Palatul Regal vechi de peste 700 de ani și Catedrala în stil baroc, cea mai mare biserică din Saxonia. Vom vizita și Piața de Crăciun din Dresda sau Striezelmarkt, cum este cunoscută local, cea mai veche din Germania, organizată încă din anul 1434.

Întoarcere la Praga. Preț informativ: 60 EURO/ persoană (minim 20 plătitori). 


autocar
NH Prague 4*
Mic dejun
Ziua 3

PRAGA KUTNA HORĂ PRAGA (excursie opțională):


Mic dejun.

Timp liber pentru plimbare cu însoțitorul de grup prin centrul modern al orașului. După amiază vă propunem o excursie opțională la Kutna Hora, vechi oraș medieval din secolul XIII, situat la 70 km distanță de Praga ce găzduiește o mină de argint, bogat în monumente gotice. Printre monumentele importante amintim: Primăria Veche, Catedrala Sf. Barbara cu ale sale picturi valoroase, fosta Monetărie Regală, Palatul Regal. Oraș cu tradiție în exploatarea minereurilor de argint și în fabricarea monedei regale, Kutna Hora a fost în trecut al doilea oraș ca importanţă, după Praga. A fost inclus în patrimoniul UNESCO în anul 1995.

Preț informativ: 50 EURO/ persoană (minim 20 participanți).

Seara, vă propunem să vizitați împreună cu însoțitorul de grup piața de Crăciun din Praga. 


autocar
NH Prague 4*
Mic dejun
Ziua 4

PRAGA-KARLOVY VARY-PRAGA (excursie opțională):


După micul dejun, excursie opțională la la Karlovy Vary. Cea mai veche și mai importantă stațiune balneară din Bohemia de Vest, Karlovy Vary se află la 360-390 metri deasupra nivelului mării și este poziționată la confluența râului cu apă termală Tepla și a râului Ohre.

Pentru a permite oaspeților și turiștilor să își urmeze tratamentul și pe vreme mai puțin favorabilă, s-au construit mici adăposturi și pavilioane care, cu trecerea timpului, pentru a găzdui un număr cât mai mare de vizitatori, au fost înlocuite cu colonade, săli de promenadă acoperite și susținute de coloane maiestuoase, Karlovy Vary câștigându-și astfel și denumirea de orașul colonadelor.

Preț informativ: 70 EURO/ persoană (minim 20 plătitori).

Seara, opțional, cină tradițională în timpul căreia veți descoperi muzica folclorică cehească și veți experimenta preparatele locale și renumita bere.

Preț informativ: 50 EURO/ persoană (minim 20 plătitori). 


autocar
NH Prague 4*
Mic dejun
Ziua 5

PRAGA - BUCURESTI:


Mic dejun.

Eliberarea camerelor şi transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zbor TAROM cu decolare la ora 09:35.

Sosirea la Bucureşti este prevăzută pentru ora 12:25.


avion
Mic dejun
Castelul Hradcany [Praga]

Reprezintă un întreg complex arhitectonic, pentru vizitarea căruia aveţi nevoie de aproape o zi.

El se compune din Hrad sau castel, fostă reşedinţă a regilor şi actuală reşedinţă a preşedintelui statului, ale cărei prime baze au fost puse spre sfârşitul sec. IX, pinacoteca, catedrala gotică Sf. Vít în care se păstrează bijuteriile coroanei, turnul lui Dalibor, biserica Sf. Jiří, turnul negru.

În incinta complexului se află renumita Zlatá ulička „străduţa aurarilor “. În căsuţele viu colorate ale vechilor alchimişti, care încercau să obţină aur prin diverse metode, se vând astăzi diferite suveniruri.

Din faţa castelului se deschide una dintre cele mai frumoase panorame asupra oraşului, pe care o puteţi admira cu ochiul liber sau cu ajutorul unor lunete special instalate, contra unei sume modice.

La sud, grădinile palatului se unesc aproape cu una dintre cele mai frumoase şi renumite grădini baroce în terasă din Praga de la începutul sec.18, Ledeburské záhrady.

În mijloc se află o sală terrenă şi o fântână cu statuia unui uriaş.

Piața Wenceslas [Praga]

Piața are un istoric interesant, în epoca medievală fiind târg de cai, apoi în secolul al XIX-lea a devenit zona comercială a orașului. Abia în 1848 a primit numele sfântului patron al Boemiei, Sf.Wenceslas. Piața nu a avut însă numai rol economic. În 1419, reformatorul Ian Zelivsky a condus prin piață o procesiune; la 28 octombrie 1918 aici s-a proclamat independența Cehoslovaciei; în 1969 Jan Palach și-a dat foc în semn de protest față de ocupația sovietică, iar în 1989 aici s-a proclamat sfârșitul perioadei comuniste, în urma ”revoluției de catifea”, în timpul căreia nu s-a spart nici măcar un geam.

Piața Staromestske Namesti [Praga]

Este o piață istorică din Orașul Vechi al Pragăi, fiind localizată între Piaa Wenceslas și Podul Carol. Piața conține mai multe clădiri construite în diferite stiluri arhitecturale. Turnul Primăriei Vechi oferă o vedere panoramică asupra Orașului Vechi, având la partea superioară un ceas astronomic medieval. Acesta a fost instalat pentru prima dată în 1410, fiind al treilea ceas astronomic ca vechime din lume și cel mai vechi aflat încă în funcțiune.

În centrul pieței se află monumentul reformatorului religios Jan Hus, care a fost ars pe rug pentru convingerile sale la Konstanz, ducând la declanșarea Războaielor Husite. Statuia cunoscută azi ca Memorialul Jan Hus a fost amplasată în piață la 6 iulie 1915 cu ocazia comemorării a 500 de ani de la moartea sa.

 

Opera Semper [Dresda]

 Opera Semper din Dresda, sau Semperoper, este sediul Sächsische Staatsoper, una din cele mai importante instituții culturale ale orașului. Clădirea operei este, de asemenea, unul din cele mai impresionante monumente din Dresda.
 
 Încă din anul 1678, pe locul unde se află acum Semperoper, a fost construită o clădire a operei, lângă Theaterplatz. În anul 1838, Gottfried Semper, care a fost puternic influențat de arhitectura romană antică, a început construcția unei noi clădiri în stilul neo-renascentist. Clădirea magnifică a găzduit multe premiere ale unor lucrări ale lui Richard Strauss și Richard Wagner, acesta din urmă ajungând în Dresda la un an după ce Opera Semper a fost finalizată, în anul 1841. În centrul acestei piețe, în fața Operei, se află o statuie ecvestră a regelui saxon Ioan, adăugată în anul 1889. Statuia a fost realizată de Johannes Schilling, un sculptor german, responsabil și de carul de pe clădirea Operei.

Palatul Zwinger [Dresda]

Palatul Zwinger din Dresda este o construcție în stil baroc din Dresda, Germania.

Palatul care are o colecție prețioasă de obiecte de artă, este amplasat între „Opera de stat Dresda” (Semperoper) și „Piața Poștei” în apropiere fiind teatrul „Staatsschauspiel Dresden”, „Palatul Taschenberg” și „Piața Teatrului”.

Denumirea de Zwinger (țarc) au dat-o locuitorii orașului, o denumire ironică la adresa spațiului redus și a zidurilor care înconjurau palatul.

Construcția în stil baroc a fost realizată în anul 1709.

Inițial, fusese o clădire din lemn, îngrădită, care servea pentru turnire, întreceri ale cavalerilor la mânuirea armelor, un amfiteatru și alte distracții pentru curtea regală saxonă.

Denumirea de Zwinger rezultă din înghesuiala cauzată de locul strâmt datorat zidurilor de fortificație exterioare și interioare.

Zwinger este astăzi un complex muzeal găzduit într-un palat superb din secolul al XVIII-lea,  un exemplu interesant de arhitectură barocă germană. În afară de arhitectura sa impresionantă, Zwinger este faimos pentru colecția sa de porțelanuri, instrumente științifice, o colecție cu arme din secolele XV – XVIII, dar și o amplă colecție de artă. Nu trebuie să uităm nici Galeria Lungă, o încăpere cu 32 de arcade, cele patru pavilioane aranjate simetric în partea estică și vestică a clădirii sau Baia Nimfelor cu grațioasele lor fântâni și statui mitologice. Muzeul se mândrește chiar și cu o grădină zoo.

Mina de argint [Kutna Hora]
Monetăria Regală [Kutna Hora]
Piaţa de crăciun [Praga]
Podul Carol [Praga]

 Podul Charles(Karluv Most) este o zonă pietonală și este principalul punct de atracție pentru turiștii care vin în Praga. Acesta este de asemenea și cel mai fotografiat obiectiv din oraș. Construcția podului a început în anul 1357 și a înlocuit vechiul pod Judith a cărui singură parte rămasă este unul din turnurile de la intrarea Malá Strana.

Facilitati hotele

*** Detalii despre NH Prague 4*Pachetul include

4 nopţi de cazare cu mic dejun la hotel NH Prague 4* sau similar
 SERVICII INCLUSE: 

 • transport cu avionul București Praga și retur cu compania TAROM
 • 4 nopți cazare cu mic dejun la hotel NH Prague 4* (sau similar)
 • tur panoramic de oraș cu autocar și ghid local
 • transferuri aeroport-hotel-aeroport
 • însoțitor român de grup
 • taxele de aeroport și catering (pot suferi modificări)

NU SUNT INCLUSE:


 • asigurarea medicală (nu este obligatorie, dar este recomandată)
 • asigurarea storno (se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice)
 • intrările la obiectivele turistice, excursiile opționale
 • bacșișurile pentru șoferi și ghizi locali (se practică)

Adauga marturie


Introduceti codul de securitate:

Marturii

Alte detalii

Grup minim
 • 25 persoane 

 • Pentru grup 20-24 persoane, preţul se majorează cu 25 EURO/ persoană. 

 • Pentru un număr mai mic de 20 participanţi preţul se recalculează sau excursia se reprogramează. 

 • De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenţia îşi rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor şi cu informarea prealabila a turistilor înscrişi. 

 • Locurile confirmate suplimentar faţă de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (în funcţie de disponibilităţile la avion şi cazare) şi se supun unor reguli diferite de decomandare.

Documente necesare călătoriei
 • Carte de identitate/paşaport simplu electronic sau temporar valabil cel puţin 6 luni de la încheierea călătoriei. Toţi copiii au nevoie de paşaport. 

 • Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită de oficialitățile din țările vizitate, ca atare facilitățile camerelor sunt conforme cu standardele locale.

 • Conform reglementărilor în vigoare, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a fi lăsați să iasă din țară: să călătorească cu cel puțin un adult însoțitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinți (sau al părintelui care nu-i însoțește) legalizat la notariat; adultul care-l însoțește, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinți, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră; informații suplimentare pe http://www.politiadefrontiera.ro

 • Persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite). 

 • Agentia nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu. 

 • Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program. 

 • Distributia camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup. 

 • Hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii. 

 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor. 

 • Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru cameră single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru cameră single. 

 • Conducatorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective. 

 • Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj din interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali.  

 • Agentia nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale. În  cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de  depune personal plângere la organele competente.  

 • Excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local. Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional. Dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătura turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încât cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor. 

 • Aşezarea în autocar se face în ordinea înscrierilor, începând cu rândul doi de banchete. 

 • Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

 

V-ar mai putea interesaJun 13 2019
CIRCUIT

BUDAPESTA-VIENA-BRATISLAVA

de la 230 Eur / persoana