CIRCUIT

CAPITALE IMPERIALE 2018 - ELISABETA: POVESTEA UNEI ÎMPĂRĂTESE

Pret de la 299 EUR / persoana
Călătoritul te lasă fară cuvinte iar ulterior te transformă într-un povestitor - Ibn Battuta

Descriere

Budapesta este considerată una dintre cele mai sclipitoare perle din şiragul de oraşe aşezate de-a lungul Dunării, căreia îi datorează o mare parte din farmecul său. Fluviul este navigabil: pe sub podurile Budapestei trec necontenit ambarcaţiuni de toate felurile, iar o plimbare cu vaporaşul pe Dunăre dezvăluie minunate şi nebănuite privelişti citadine. Mulţi o numesc sora mai mică a Vienei, cu care într-adevăr are un grad strâns de rudenie, fiind înzestrată cu monumente şi clădiri în stilul vienez. La sfârşitul celui de-al doilea război mondial, podurile care legau cele două părţi ale Budapstei au fost distruse de armată germană în timpul retragerii, dar au fost reconstruite şi fac şi astăzi obiectul mândriei locuitorilor.

Praga este capitala Cehiei, iar la forma sa actuală a ajuns de-a lungul multor secole de existenţă. Este oraşul celor 100 de turnuri sau 'Praga aurită' fiind situată pe malurile râului Vltava, este centru cultural, administrativ, al cultelor, comerţului şi industriei ţării.


Hradcany reprezintă un întreg complex arhitectonic, pentru vizitarea căruia aveţi nevoie de jumătate de zi. El se compune din Hrad (castel), fosta reşedinţă a regilor şi actuala reşedinţă a preşedintelui statului, ale cărei prime baze au fost puse spre sfârşitul sec. IX, pinacoteca, catedrala gotică Sf. Viţ în care se păstrează bijuteriile coroanei, turnul lui Dalibor, biserica Sf. Jiri, turnul negru.

Viena este capitala culturală a Europei, o metropolă cu un farmec, fler şi armonie unice în întreaga lume. Oraşul, care se laudă cu o infrastructură de invidiat, este curat, sigur şi asigură toată inspiraţia de care ai nevoie pentru a descoperi această parte minunată a Europei. Pe parcursul istoriei a fost capitala Sfântului Imperiu Roman şi mai târziu, a Imperiului Austro-Ungar, iar pentru multe secole, Viena a fost centrul muzicii clasice şi al operei. Christoph Willibald Gluck, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johannes Brahms şi Anton Bruckner şi alţii, au lucrat la Viena şi Antonio Vivaldi chiar a murit aici. Johann Strauss-fiul şi familia sa şi-au creat valsurile aici, iar oraşul a devenit casa aşa-numitei A Doua Scoală Vieneză, cu Arnold Schoenberg, Alban Berg şi Anton Webern toţi fiind născuţi aici. Este şi casa Orchestrei Filarmonice Vieneze.


Dresda se afla în Germania de est şi este capitala landului Saxonia (Freistaates Sachsen); este situată pe valea fluviului Elba, în apropriere de graniţa cu Cehia. În secolul XVIII era numită Florenţa nordului, când era un centru al activităţii artistice prezidat de cosmopolitul Augustus cel Puternic (August der Starke) şi fiul său Augustus al III-lea. Viziunea lor a produs multe dintre clădirile-simbol ale oraşului, îmbogăţind tezaurul cultural şi artistic cu clădiri precum: Zwinger, Frauenkirche şi Hofkirche.

Detalii calatorie

AUTOCAR


PLECARE:

BUCUREȘTI, din fața Gării de Nord (vis a vis de coloane)

18 AUG 2018 ora 05:00

SOSIRE:

BUDAPESTA

18 AUG 2018 seara

     

PLECARE:

BUCUREȘTI, din fața Gării de Nord (vis a vis de coloane)

08 OCT 2018 ora 05:00 

SOSIRE: 

BUDAPESTA

08 OCT 2018 seara 

     

Beneficii

 

 Tarife

 

 

Ziua 1

BUCUREŞTI- NĂDLAC- BUDAPESTA (850 KM)


Întâlnire în faţa Gării de Nord (vis a vis de coloane) la ora 05.00.

Plecare din Bucureşti cu autocarul pe traseul: Piteşti, Rm. Vâlcea, Sibiu, Sebeş, Deva, Timişoara, Arad (sunt prevăzute îmbarcări din oraşele de pe traseu. De asemenea, la cerere se pot realiza transferuri din oraşele apropiate.

După amiază trecem vama Nădlac şi ajungem în Ungaria. Spre seară sosire la Budapesta. Cazare şi odihnă la hotel 3*.

Seara timp liber în Budapesta sau opţional, croazieră şi cină romantică pe Dunăre între Buda şi Pesta: welcome drink, 2 preparate calde, preparate reci şi salate (bufet suedez). Băuturi: vin Tokay şi apă minerală. Preţ informativ: 35 EURO/persoană.

Întoarcere la acelaşi hotel.


autocar
Hotel 3*
Cazare la Hotel 3*** Budapesta
Ziua 2

BUDAPESTA - BRNO - PRAGA (589 KM)


După micul dejun, vom face un tur panoramic al oraşului cu autocarul, pe parcursul căruia vom admira: Dunărea, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanţuri, Parlamentul, Podul Elisabeta.

Deplasare cu autocarul la Brno, Capitala Moraviei şi al doilea oraş ca mărime din Cehia, important centru universitar. Tur panoramic de oraş: Piaţa Libertăţii cu străduţe înghesuite între numeroase catedrale gotice, vechea şi nouă Primărie, Catedrala Sf. Petru şi Pavel cu o superbă panoramă a oraşului Brno, Castelul Regal Spilberk.

Continuăm traseul spre Praga.

Cazare hotel 3* în Praga.


autocar
Hotel 3*
Mic dejun + cazare hotel 3*** în Praga
Ziua 3

PRAGA


Mic dejun.Transfer în centrul oraşului pentru tur panoramic de cca 3.5 ore, cu opriri la: Castelul Hradcany, Piaţa Welceslas, Piaţa Staromestske Namesti (oprire la oră fixă pentru spectacolul păpuşilor), Catedrala Sf. Vitus (simbol spiritual al statului ceh) şi Podul Carol (unul din cele mai frumoase monumente gotice din Europa), strada de aur (zona boemă a oraşului, unde se poate vizita cea mai mică casă din Europa). 

Timp liber la dispoziţie, sau excursie opţională, la Kutna Hora, oraş aflat în patrimoniul UNESCO şi care a rivalizat din punct de vedere economic, cultural şi politic, cu Praga, devenind ulterior reşedinţa favorită a multora dintre regii Boemiei şi mai târziu a nobililor imperiului Austro-Ungar.

Tur panoramic de oraş: Catedrala gotică Sf Barbara, Curtea Italiană (fosta reşedinţa regală şi fabrica de bani) şi faimosul Osuar Sedlec. Preţ informativ: 30 EURO/persoană, minim 25 plătitori. Întoarcere la Praga.

Cazare la acelaşi hotel.


autocar
Hotel 3*
Mic dejun + cazare hotel 3*** în Praga
Ziua 4

DRESDA - FLORENŢA ELBEI (opţional)


Mic dejun.

Timp liber în Praga, sau opţional excursie la Dresda, oraşul lui August cel Puternic, cunoscut în istorie drept Regele Soare al Saxoniei. Oraşul se mai numeşte şi Florența de pe Elba, iar la începutul secolului al 18-lea, devine o metropolă a artelor de rang european. Mărturie stau somptuoasele edificii baroce: Clădirea Operei Semper, Clădirea Palatului Zwinger, Catedrala Catolică din Dresda (Katholische Hofkirche), Palatul Regal (Dresden Schloss), Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche).

Tur pietonal în centrul vechi, timp liber pentru pentru cumpărături şi masă. Preţ informativ: 35 EURO/persoană, minim 25 plătitori.

Întoarcere în Praga. Seara timp liber la dispoziţie, sau opţional, cina tradiţională ceheasca cu spectacol folcloric, live cu băuturi incluse, la renumitul restaurant praghez U Marcanu. Preţ informativ: 30 EURO/persoană.

Cazare la acelaşi hotel.


autocar
Hotel 3*
Mic dejun + cazare la hotel în Praga
Ziua 5

PRAGA - VIENA (295 KM)


Mic dejun.

Plecăm spre Viena. Sosire în capitala Austriei în jurul prânzului. Acest oraş este de mult timp unul dintre centrele culturale recunoscute ale lumii, bogat în teatre, muzee, case istorice şi biblioteci. Este renumit de secole şi pentru cafenelele şi restaurantele sale.

Orchestra Filarmonica din Viena este considerată una dintre cele mai bune orchestre din lume. Universitatea din Viena, întemeiată în 1365, este cea mai veche universitate din lumea germanică. Timp de 3 ore vom face turul panoramic al Vienei. Printre obiectivele turistice care vor fi admirate se numără: Opera, Monumentul lui Johan Strauss, Domul Sfântul Ştefan şi Universitatea.

Timp liber (recomandăm cumpărături pe strada Mariahilfer).

Cazare hotel 3* în Viena.


autocar
Hotel 3*
Mic dejun + cazare hotel 3*** în Viena
Ziua 6

VIENA - BRATISLAVA - BUDAPESTA (244 KM)


Mic dejun.

Dimineaţa vom preda camerele şi vom începe programul. Prima oprire va avea loc la Schonbrunn, iar pentru turiştii care nu doresc vizită la palat, recomandăm plimbarea în parcul şi grădinile acestuia.

Plecăm spre Budapesta iar pe traseu vom face o scurtă oprire la Bratislava. Scurt tur panoramic cu autocarul, dar şi pietonal, în cadrul căruia vor putea fi admirate: Noul Pod, simbolul oraşului modern cu restaurant construit într-un stil futuristic situat în vârful unui turn înclinat, Castelul Bratislavei, Piaţa Vechii Primarii. Vom continua itinerariul spre Budapesta, unde vom sosi în cursul serii.

Cazare la hotel 3*.

Timp liber la dispoziţie. Seara, opţional, cină tradiţională ungurească, cu degustare de vinuri şi spectacol cu muzică live şi dansuri tradiţionale într-o cramă din secolul XIII (Tarif informativ: 35 EURO/persoană).


autocar
Hotel 3*
Mic dejun + cazare hotel 3*** în Budapesta
Ziua 7

BUDAPESTA -BUCUREŞTI (850 KM)


Mic dejun.

În cursul dimineţii vom pleca spre Bucureşti tranzitând Arad, Deva, Sibiu, Piteşti.

Sosirea în Bucureşti este prevăzută seara târziu (sunt prevăzute debarcări şi în oraşele de pe traseu.


autocar
Mic dejun
Palatul Regal [Stockholm]

În timp ce vizitezi Gamla Stan, trebuie să faci o scrută oprire și la Palatul Regal, reședința oficială a Regelui Suediei. În prezent, familia regală locuiește în Palatul Drottningholm, aflat pe insula Lovön, de pe lacul Mälaren. Palatul Regal din centrul capitalei suedeze este folosit de rege în scopuri oficiale, dar asta nu înseamnă că nu este la fel de impresionant.

Universitatea [Atena]
Piața Libertății [Brno]

Piaţa Libertăţii este cea mai mare şi cea mai veche piaţa din Brno.

Iniţial, a fost numită Piaţa de Jos.

Originea sa datează din secolul al 13-lea.

Piaţa are o formă triunghiulară, care s-a păstrat din cele mai vechi timpuri.

Fostul aspect al pieţei a fost schimbat în timpul amplelor modificări de construcţie care au avut loc în Brno, în secolele 19 şi 20.

Catedrala Sf.Petru și Pavel [Brno]

Catedrala Sf. Petru și Pavel (cunoscută și sub numele Petrov) (în cehă Katedrála svatého Petra a Pavla) este un lăcaș de cult romano-catolic situat pe dealul Petrov din cartierul Brno-centru al orașului Brno.

Este un monument cultural național, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură din sudul Moraviei și, de asemenea, printre cele mai cunoscute simboluri ale orașului Brno (este reprezentat, de exemplu, pe moneda cehă de 10 coroane).

Aspectul exterior impresionant cu cele două turnuri înalte de 84 de metri este în stil neogotic, în timp ce interiorul este în mare parte baroc, fiind realizat de sculptorul morav Ondřej Schweigl.

Actuala înfățișare a bisericii se datorează arhitectului vienez August Kirstein, care a câștigat un concurs de arhitectură în anul 1901.

Biserica a fost reconstruită pe baza planurilor sale în perioada 1904-1909 în stilul neogotic.

Castelul Regal Spilberk [Brno]

Castelul Špilberk (în germană: Spielberg) este un castel situat pe vârful unui deal din orașul Brno, Moravia de Sud.

Construcția sa a început în prima jumătate a secolului al XIII-lea din dispoziția regilor dinastiei Přemyslid și a fost terminată de către regele Ottokar al II-lea al Boemiei. 

El era inițial un castel regal important și sediu al margrafilor Moraviei la mijlocul secolului al XIV-lea, dar a fost transformat treptat într-o fortăreață uriașă în stil baroc, ce a devenit cea mai dură închisoare din Austro-Ungaria și apoi o cazarmă.

Această închisoare a făcut parte întotdeauna din cetatea Špilberk.

Strada de aur [Praga]

Strada de aur (în cehă Zlatá ulička) este o străduță celebră situată în incinta Cetății din Praga, Republica Cehă, în cartierul Hradčany.

Ea este formată dintr-un șir de unsprezece case colorate relativ joase, care au fost construite în stil manierist la sfârșitul secolului al XVI-lea pentru a-i găzdui pe cei douăzeci de gardieni ai împăratului Rudolf al II-lea de Habsburg (1555-1612), precum și familiile acestora.

Numele său se datorează aurarilor care au locuit mai târziu în acel loc. Strada a fost cunoscută și sub numele de Strada Alchimiștilor sau Aleea Alchimiștilor, din cauza unei legende că acolo ar fi locuit în secolul al XVI-lea câțiva alchimiști care încercau să transforme fierul în aur pentru împăratul Rudolf al II-lea și să obțină piatra filozofală și elixirul vieții.

Nu există însă dovezi că alchimiști au lucrat sau au locuit acolo și se pare că aceștia ar fi locuit pe o stradă aflată în apropiere. Mai târziu au locuit pe această stradă, pentru o perioadă scurtă de timp, scriitori renumiți precum Franz Kafka și Jaroslav Seifert.

Astăzi, Strada de aur este unul dintre cele mai vizitate locuri din capitala Republicii Cehe, aici aflându-se galerii de artă și magazine de suveniruri.

Ea se bucură de o mare popularitate în rândul turiștilor datorită aspectului caselor sale colorate cu ferestre și uși mici, a acoperișurilor joase și a coșurilor de fum.

Castelul Hradcany [Praga]

Reprezintă un întreg complex arhitectonic, pentru vizitarea căruia aveţi nevoie de aproape o zi.

El se compune din Hrad sau castel, fostă reşedinţă a regilor şi actuală reşedinţă a preşedintelui statului, ale cărei prime baze au fost puse spre sfârşitul sec. IX, pinacoteca, catedrala gotică Sf. Vít în care se păstrează bijuteriile coroanei, turnul lui Dalibor, biserica Sf. Jiří, turnul negru.

În incinta complexului se află renumita Zlatá ulička „străduţa aurarilor “. În căsuţele viu colorate ale vechilor alchimişti, care încercau să obţină aur prin diverse metode, se vând astăzi diferite suveniruri.

Din faţa castelului se deschide una dintre cele mai frumoase panorame asupra oraşului, pe care o puteţi admira cu ochiul liber sau cu ajutorul unor lunete special instalate, contra unei sume modice.

La sud, grădinile palatului se unesc aproape cu una dintre cele mai frumoase şi renumite grădini baroce în terasă din Praga de la începutul sec.18, Ledeburské záhrady.

În mijloc se află o sală terrenă şi o fântână cu statuia unui uriaş.

Piața Wenceslas [Praga]

Piața are un istoric interesant, în epoca medievală fiind târg de cai, apoi în secolul al XIX-lea a devenit zona comercială a orașului. Abia în 1848 a primit numele sfântului patron al Boemiei, Sf.Wenceslas. Piața nu a avut însă numai rol economic. În 1419, reformatorul Ian Zelivsky a condus prin piață o procesiune; la 28 octombrie 1918 aici s-a proclamat independența Cehoslovaciei; în 1969 Jan Palach și-a dat foc în semn de protest față de ocupația sovietică, iar în 1989 aici s-a proclamat sfârșitul perioadei comuniste, în urma ”revoluției de catifea”, în timpul căreia nu s-a spart nici măcar un geam.

Piața Staromestske Namesti [Praga]

Este o piață istorică din Orașul Vechi al Pragăi, fiind localizată între Piaa Wenceslas și Podul Carol. Piața conține mai multe clădiri construite în diferite stiluri arhitecturale. Turnul Primăriei Vechi oferă o vedere panoramică asupra Orașului Vechi, având la partea superioară un ceas astronomic medieval. Acesta a fost instalat pentru prima dată în 1410, fiind al treilea ceas astronomic ca vechime din lume și cel mai vechi aflat încă în funcțiune.

În centrul pieței se află monumentul reformatorului religios Jan Hus, care a fost ars pe rug pentru convingerile sale la Konstanz, ducând la declanșarea Războaielor Husite. Statuia cunoscută azi ca Memorialul Jan Hus a fost amplasată în piață la 6 iulie 1915 cu ocazia comemorării a 500 de ani de la moartea sa.

 

Opera Semper [Dresda]

Semperopera este operă a Sächsische Staatsoper Dresden (Opera de Stat Saxonă) și sala de concerte a Staatskapelle Dresden (Orchestra de Stat Saxon).

Este, de asemenea, gazda Semperoper Ballett.

Clădirea este situată în apropierea râului Elba, în centrul istoric al orașului Dresda, Germania.

Casa de operă a fost construită inițial de arhitectul Gottfried Semper în 1841.

După un incendiu devastator din 1869, opera a fost reconstruită, parțial din nou de Semper, și terminată în 1878.

Opera are o istorie lungă de premiere, de Richard Wagner și Richard Strauss.

Palatul Zwinger [Dresda]

Palatul Zwinger din Dresda este o construcție în stil baroc din Dresda, Germania.

Palatul care are o colecție prețioasă de obiecte de artă, este amplasat între „Opera de stat Dresda” (Semperoper) și „Piața Poștei” în apropiere fiind teatrul „Staatsschauspiel Dresden”, „Palatul Taschenberg” și „Piața Teatrului”.

Denumirea de Zwinger (țarc) au dat-o locuitorii orașului, o denumire ironică la adresa spațiului redus și a zidurilor care înconjurau palatul.

Construcția în stil baroc a fost realizată în anul 1709.

Inițial, fusese o clădire din lemn, îngrădită, care servea pentru turnire, întreceri ale cavalerilor la mânuirea armelor, un amfiteatru și alte distracții pentru curtea regală saxonă.

Denumirea de Zwinger rezultă din înghesuiala cauzată de locul strâmt datorat zidurilor de fortificație exterioare și interioare.

Catedrala catolică [Dresda]

Catedrala Sfânta Treime (în germană Kathedrale der heiligsten Dreifaltigkeit, denumită și Katholische Hofkirche) este catedrala Diecezei de Dresda din Germania. Lăcașul este situat în «orașul vechi» al Dresdei.

Biserica a fost ctitorită de principele elector August al III-lea, totodată rege al Poloniei.

Edificiul a fost construit de arhitectul Gaetano Chiaveriîntre 1739 și 1755.

În exterior, 78 de statui ale unor sfinți decorează balustrada care înconjoară nava, iar pe turn se află patru statui alegorice ale celor trei virtuți teologice, adică ale Credinței, Carității și Speranței, precum și cea a Justiției, care au fost realizate de sculptorul italian Lorenzo Mattielli.

Amenajarea interioară este bogat decorată. Se pot admira o orgă fabricată de Johann Gottfried Silbermann, un amvon rococo de sculptorul Balthasar Permoser și picturi de Raphael Mengs. În criptă sunt păstrate sarcofage ale mai multor regi ai Saxoniei, precum și inima regelui August al II-lea al Poloniei, al cărui corp se odihnește în Catedrala din Cracovia.

O Pietà din porțelan de Meissen, operă a lui Friedrich Press, datând din 1973, se găsește în capela laterală dedicată „victimelor din 13 februarie 1945 și oricărei violențe nedrepte”.

Castelul Bratislavei [Bratislava]

Castelul Bratislava (Bratislavský hrad) - un important monument din istoria Slovaciei, unul dintre simbolurile capitalei Slovaciei. Dateaza din secolul al XII-lea si este construit in stil ranascentistpe un teren aflat la 85 m deasupra nivelului Dunarii. Poarta Sigmund, Poarta Vienna si Poarta Nicholas au existat mereu de-a lungul istoriei castelului, avand rol de aparare, dar si pentru a percepe taxe. In interiorul castelului se afla Muzeul de Istorie si Muzeul National, ambele dedicate istoriei orasului si colectiilor de arta. Se poate vizita Sala trezoreriei, Sala cavalerilor, o expozitie permanenta si galeria castelului.

Dunărea [Budapesta]
Bastionul Pescarilor [Budapesta]

Bastionul Pescarilor a fost proiectat și construit între 1895 și 1902, după planurile lui Frigyes Schulek.

Bastionul a fost aproape distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial fiind restaurat în perioada 1947-1948 de o echipă condusă de János Schulek, fiul lui Frigyes Schulek. Cele șapte turnuri reprezintă cele șapte triburi maghiare care s-au așezat în Câmpia Panonică în 896.

Numele bastionului provine de la breasla pescarilor care a fost responsabilă cu apărarea acestei porțiuni a zidurilor orașului în Evul Mediu. Aici se află o terasă de vizualizare, cu multe scări și poteci pietonale. De pe terasă și din turnuri se deschide o panoramă superbă asupra Dunării, Insulei Margareta și Pestei către est, precum și a Dealului Gellért.

O statuie ecvestră din bronz a regelui Ștefan I al Ungariei, realizată în anul 1906, se află între Bastion și Biserica Mátyás. Piedestalul a fost executat în stil neromanic de Alajos Stróbl, după planurile lui Frigyes Schulek, cu basoreliefuri ce ilustrează episoade din viața regelui.

 

Parlamentul [Viena]

Clădirea Parlamentului austriac este sediul celor două camere ale Parlamentului Austriei. A fost construită în Viena de Theophil Hansen, care s-a inspirat din arhitectura greacă în timpul unei lungi șederi la Atena, care i-a devenit familiară, pentru a proiecta această imensă clădire neoclasică cunoscută și sub numele de Palatul Epstein. Ea a fost construită pe Ringstrasse în perioada 1874-1884 pentru a găzdui ședințele Reichsrat-ului, consiliul imperial compus din reprezentanți ai diferitelor țări ale Cisleithaniei aflate sub suveranitatea Habsburgilor.

Ornamentată cu efigii ale istoricilor antici, o rampă largă este încadrată de dresorii de cai sculptați în bronz de Josef Lax în 1901 și conduce la porticul de intrare înălțat față de bulevard. În vârful fațadei, decorată cu statui de savanți și oameni de stat, Victoriile înaripate conduc care.

Începând din 1902, Athenebrunnen, fântâna proiectată de Karl Knudmann și dominată de o statuie uriașă a Atenei, zeița greacă a înțelepciunii, se află în fața clădirii.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, jumătate din clădirea Parlamentului a fost complet distrusă.

Reconstrucția a fost finalizată în iunie 1956, dar restaurarea unor lucrări de artă deteriorate a început abia în anii 1990.

Cetatea Budei [Budapesta]

Castelul Buda (în maghiară Budai Vár) este un castel istoric al regilor ungari din Budapesta, Ungaria. În trecut a fost denumit și Palatul Regal (Király-Palota) și Castelul Regal (Királyi Vár).

Castelul a fost construit în secolul al XIV-lea pe marginea de sud a dealului aproximativ în locul unde se află astăzi, în apropiere de Sectorul Castelului (Várkerület), care este faimos pentru casele și edificiile publice medievale, baroce din secolul al XIX-lea.

Este important de reținut că trăsăturile arhitecturale actuale sunt complet diferite de cele originale, din cauza nenumăratelor restaurări și a remodelărilor efectuate ca urmare a numeroaselor lupte de-a lungul secolelor.

Castelul Buda este înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO al Budapestei, proclamat în 1987.

Catedrala Sf.Vitus [Praga]

Situată în complexul Castelului Praga, catedrala Sfântul Vitus este o construcție impunătoare în stilul gotic francez. Este cea mai mare biserică din țară, incorporând mai multe capele, fresce sau morminte. Cea mai bogat și frumos ornată dintre aceste capele conține mormântul Sfâantului Wenceslas, ce a devenit un loc binecunoscut de pelerinaj.
În Camera Încoronării  se găsesc bijuteriile Coroanei iar în cripta catedralei își au odihna majoritatea regilor și reginelor Bohemiei. Intrarea dinspre sud a catedralei "Poarta de aur" (Golden Gate) este decorată cu o scenă ce înfățișează Judecata de Apoi și care datează din anul 1370. Cele 287 de scări până în vârful turnului catedralei pot fi urcate pentru o panoramă splendidă a orașului.

Primăria [Viena]

Primăria din Viena este o clădire care servește ca sediu al primarului și al consiliului orășenesc al capitalei Austriei. Primăria servește și ca sediu al guvernatorului și al Adunării landului Viena, stat al sistemului federal austriac.

Clădirea primăriei a fost proiectată în stil gotic de Friedrich von Schmidt, fiind construită între anii 1872 și 1883.

În vârful turnului central se află Rathausmann, unul dintre simbolurile Vienei.

În fața primăriei se întinde un parc mare denumit Rathauspark. Primăria găzduiește, de asemenea, și restaurantul istoric Wiener Rathauskeller. Restaurantul tradițional este format din mai multe săli în stil baroc, care oferă mâncăruri tradiționale vieneze cu ocazia diferitelor festivități.

Podul Elisabeta [Budapesta]

Podul Elisabeta (în maghiară Erzsébet híd) este un pod peste Dunăre din Budapesta, legând Buda și Pesta.

Podul este situat în partea cea mai îngustă a Dunării din zona Budapestei, cu o lățime de numai 290 m. El este numit după regina Elisabeta (Sissi), o regină și împărăteasă populară a Austro-Ungariei, care a fost asasinată în 1898.

Astăzi, marea ei statuie de bronz se află la baza dinspre Buda a podului, în mijlocul unei mici grădini. Spre deosebire de Podul Franz Joseph (în prezent Podul Libertății), podului Elisabeta nu i-a fost schimbat numele în timpul Ungariei comuniste.

Podul a fost construit între anii 1897-1903. După cel de-al doilea război mondial a fost reproiectat și lărgit. El are o structură pe doi piloni portal, fiind susținut de cabluri de oțel. Pilonii podului au fost proiectați de profesorul inginer Virgil Nagy.

Podul Carol [Praga]

 Podul Charles(Karluv Most) este o zonă pietonală și este principalul punct de atracție pentru turiștii care vin în Praga. Acesta este de asemenea și cel mai fotografiat obiectiv din oraș. Construcția podului a început în anul 1357 și a înlocuit vechiul pod Judith a cărui singură parte rămasă este unul din turnurile de la intrarea Malá Strana.

Piața vechii Primării [Bratislava]
Podul cu lanțuri [Budapesta]

Podul cu Lanțuri din Budapesta, denumit oficial Podul Széchenyi în memoria omului de stat maghiar István Széchenyi (în maghiară Széchenyi lánchíd), este un pod suspendat ce traversează Dunărea făcând legătura între Buda și Pesta, părțile de vest și de est ale orașului Budapesta, capitala Ungariei.

Proiectat de inginerul englez William Tierney Clark, el a fost primul pod permanent construit în Budapesta peste Dunăre și a fost deschis în anul 1849.

El este ancorat pe partea dinspre Pesta a fluviului de Piața Széchenyi (fostă Roosevelt), lângă Palatul Gresham și Academia de Științe a Ungariei iar pe partea dinspre Buda de Piața Adam Clark, unde se află Kilometrul Zero și capătul de jos al funicularului ce duce la Castelul din Buda.

Noul Pod [Bratislava]

Podul SNP (în slovacă Most Slovenského národného povstania, în traducere Podul Revoltei Naționale Slovace, prescurtat Most SNP și denumit Podul Nou (în slovacă Nový most) în perioada 1993-2012) este un pod rutier peste Dunăre în Bratislava (capitala Slovaciei). El este cel mai lung pod suspendat pe cabluri (hobane) din lume care are un singur stâlp (sau turn) înalt de 84,6 m, cu doi piloni printre care trece calea rutieră, și care susține întreaga structură

Podul are o deschidere principală în lungime de 303 m, o lungime totală de 430.8 m, lățimea de 21 m și o greutate estimată de 7.537 t. Construcția sa, din oțel și beton armat, este suspendată de cabluri de oțel prinse pe malul Petržalka de cei doi piloni.

O atracție deosebită este structura în formă de farfurie zburătoare de la partea superioară a turnului, la înălțimea de 84,6 m, unde se află un restaurant care este denumit din anul 2005 UFO (anterior Bystrica).

Restaurantul, la care se ajunge urcând cu un ascensor situat în pilonul de est, oferă o panoramă cuprinzătoare asupra Bratislavei. Pilonul de vest găzduiește o scară de urgență cu 430 de trepte.

Podul are patru benzi pentru trafic auto la nivelul superior și benzi pentru biciclete și pietoni la nivelul inferior, constând din două carosabile de aproximativ 2,50 metri lățime, câte unul pentru fiecare parte a podului.

Opera de stat [Viena]

Opera de Stat din Viena, este una dintre cele mai importante adrese ale muzicii de operă din lume - aici vă puteți bucura de o mare varietate la cel mai înalt nivel al calității.Renumita scenă vieneză oferă un program variat de la zi la zi: peste 50 de opere diferite şi spectacole de balet în aproximativ 300 de zile, în fiecare stagiune. Spectrul programului de operă nu are concurenţă la nivel internaţional.

https://www.wien.info/ro/music-stage-shows/opera-operetta/state-opera

 

Palatul Schonbrunn [Viena]

Palatul Schönnbrunn sau fosta reşedinţă de vară a Habsburgilor se remarcă prin încăperile imperiale fastuoase şi o splendidă grădină.

Odinioară aici locuiau vremelnic Maria Tereza, Împăratul Franz Josef, Împărăteasa Elisabeta şi alţi reprezentanţi ai familiei imperiale.

Palatul Schönbrunn se numără printre cele mai frumoase construcţii baroce din Europa. Pe terenul aflat din anul 1569 în proprietatea Habsburgilor, s-a construit în 1642, un palat de divertisment, la comanda consoartei Împăratului Ferdinand al II-lea, Eleonora de Gonzaga şi a fost numit pentru prima oară "Schönbrunn". Palatul şi grădina, construite din 1696, după asediul Vienei au fost reamenajate în timpul Mariei Tereza, după anul 1743.

Datorită semnificaţiei sale istorice, a poziţiei unice şi a dotărilor splendide, palatul face parte în zilele noastre din Patrimoniul Mondial al UNESCO.

Monumentul Johann Strauss [Viena]

Edmund Hellmer, monumentul de aur Strauss din Stadtpark este cel mai popular subiect fotografic din Viena. La dezvăluirea sa în 1921, Orchestra Filarmonicii din Viena a interpretat Valsul albastru al Dunării, compus de Johann Strauss (fiul).

Domul lui Ștefan [Viena]

Domul Sfântul Ștefan din Viena (în germană Wiener Stephansdom) este catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Viena, un simbol al orașului și loc al multor evenimente importante din istoria Austriei.

Îl are ca patron pe Sfântul Ștefan, primul martir creștin. Alegerea acestui patron are de-a face cu faptul că până la înființarea Episcopiei Vienei (în anul 1469), orașul a aparținut canonic de Episcopia de Passau, a cărei catedrală are de asemenea hramul Sf. Ștefan, întâiul martir.

Catedrala în forma sa romanică și gotică, așa cum este văzută astăzi în Stephansplatz, a fost în mare măsură inițiată de Ducele Rudolf al IV-lea și se află pe ruinele a două biserici anterioare, prima fiind o biserică parohială sfințită în 1147.

Cel mai important edificiu religios din capitala Austriei, Catedrala Sf. Ștefan a fost martorul mai multor evenimente importante din istoria acestei țări și a devenit, cu acoperișul său din țigle multi-colorate, unul dintre simbolurile cele mai cunoscute ale orașului.

Facilitati hotele

*** Detalii despre Hotel 3*Pachetul include

6 nopți de cazare în hoteluri de 3* astfel: 2 nopți în Budapesta, 3 nopți în Praga, 1 noapte la Viena

SERVICII INCLUSE:


 • Transport cu autocar (standard internaţional) conform itinerariului
 • 6 nopţi de cazare în hoteluri de 3* astfel: 2 nopţi Budapesta, 3 nopţi Praga, 1 noapte Viena

 • Mic dejun

 • Tururi panoramice în Budapesta, Brno, Praga, Bratislava şi Viena

 • Însoţitor român de grup.


NU SUNT INCLUSE:


 • Intrările la obiectivele turistice
 • Excursiile opţionale

 • Asigurarea medicală de călătorie (nu este obligatorie, dar este recomandată)

 • Asigurarea storno (opţionala), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; în pachet cu asigurarea medicală de călătorie

 • Bacşişuri pentru ghizii locali şi personalul hotelier 5 EURO/persoană (se practică în ţările vizitate).

Adauga marturie


Introduceti codul de securitate:

Marturii

Alte detalii

Documente necesare călătoriei
 • Carte de identitate/paşaport simplu electronic sau temporat valabil cel puţin 6 luni de la data încheierii călătoriei. Toţi copiii au nevoie de paşaport.

 • Clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită de oficialităţile din ţările vizitate, ca atare facilităţile camerelor sunt conforme cu standardele locale;

 • Conform reglementărilor în vigoare, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră; informaţii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;

 • Persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să deţină pe lângă paşaportul acestora şi o copie a certificatului de naştere al copiilor (este posibil ca autorităţile de la frontiera să o solicite);

 • Agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu;

 • Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta sta în camera cu doi adulţi. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depăşit la data începerii călătoriei vârsta menţionată în program.

 • Distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup;

 • Hotelul îşi rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărţii de credit personale, ca garanţie pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul şederii;

 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor;

 • Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenţia va propune, în funcţie de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situaţia în care nu există partaj până la expirarea termenului limita de înscriere, agenţia nu se obliga să suporte diferenţa de cameră single, în consecinţă turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single;

 • Conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective;

 • Conform reglementărilor internaţionale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali;

 • Agenţia nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situaţii nedorite apar, turistul are obligaţia de a depune personal plângere la organele competente;

 • Excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia Tour Operatoare. Preţurile excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz ghid local. Preţul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane.La un număr mai mic de participanţi preţul creşte proporţional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opţionale este suficient de mare, însoţitorul de grup se va alătura turiştilor care au achiziţionat respectivele excursii, astfel încât cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoţitor;

 • Aşezarea în autocar se face în ordinea înscrierilor, începând cu rândul doi de banchete (locurile 5-6 pe partea stângă, 7-8 pe partea dreaptă);

 • Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
Informaţii suplimentare

GRUP MINIM:


 

 • 40 persoane

 • Pentru un grup de 39-35 persoane, preţul se majorează cu 10 EURO/persoană

 • Pentru un grup de 34-30 persoane, preţul se majorează cu 20 EURO/persoană

 • Pentru un grup de 29-25 persoane, preţul se majorează cu 30 EURO/persoană

V-ar mai putea interesaOct 28 2018
CIRCUIT

BUDAPESTA - BRNO - PRAGA – VIENA - BRATISLAVA

299 Eur / persoana in camera dubla
Oct 24 2018
CIRCUIT

ITALIA MARELE TUR - 12 ZILE COMPLETE 2018

599 Eur / persoana in camera dubla
Aug 21 2018
CIRCUIT

BUDAPESTA-VIENA-BRATISLAVA:ÎN PAŞI DE VALS VIENEZ PE MALUL DUNĂRII

de la 245 Eur / persoana
Aug 20 2018
CIRCUIT

GERMANIA 2018-ISTORIE ŞI CIVILIZAŢIE

de la 1090 Eur / persoana